Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
4 Ağustos 2017 Cuma - 08:08

FOÇA YERYÜZÜ PAZARINDA BALLI BALIKLI TURŞU GÜNÜ

Uluslararası Slow Food Örgütü´nce dünyanın 28´inci, Türkiye´nin ilk Yeryüzü Pazarı olarak seçilen ?Foça Zeytindalı Birliği Yerel Pazarı´nda 30 Temmuz 2017 pazar günü ?Turşu Günü´ etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında üyele

 FOÇA YERYÜZÜ PAZARINDA BALLI BALIKLI TURŞU GÜNÜ

Uluslararası Slow Food Örgütü´nce dünyanın 28´inci, Türkiye´nin ilk Yeryüzü Pazarı olarak seçilen ?Foça Zeytindalı Birliği Yerel Pazarı´nda 30 Temmuz 2017 pazar günü ?Turşu Günü´ etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında üyelere, pazarın devamlı müşterilerine ve günlük katılımcılara turşu kurma teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı.    

TURŞU´DA BAL

Pınar Et Ar-Ge (Araştırma Geliştirme) Birimi Danışmanları´ndan Ünal Sermet sağlıklı, doğal ve Slow Food felsefesine uygun yerel  ürünlerle yiyecek üretmenin önemine değinerek önce çok yaygın olmayan balık turşusu kurulumunu anlattı. Fleto olarak kesilmiş Foça´nın Topan Kefali´ni koruk suyu, maydanoz, defne yaprağı, tane karabiber, sarmısak gibi ürünlerle kavanozlayan Sermet´in, ikinci olarak hazırladığı salatalık turşusunda bal kullanması izleyenlerini bir hayli şaşırttı.

Kurulumların ardından katılımcıların sorularını da yanıtlayan Sermet´e kuruluşundan beri destek verdiği için Foça Zeytindalı Birliği Lideri Gül Girişmen ve yönetim kurulu üyelerince teşekkür belgesi verilerek, Uluslararası Slow Food Hareketi´nin rozeti takıldı.

 

Seyfi GÜL

 

ÜNAL SERMET´İN FOÇA USULÜ BALIK TURŞUSU TARİFİ

 

Malzemeler

1.      1 kilo 600 gram beyaz eti ayrılmış topan kefali

2.      6 çay bardağı su

3.      2 çay bardağı sirke (veya koruk suyu)

4.      Defne yaprağı

5.      Tane karabiber

6.      Sarımsak

7.      Maydanoz

8.      6 çay bardağı su 2 çay bardağı sirke (veya koruk suyu) karışımına 12-15 gram tuz (Tuz oranı yüzde 6 seviyesinde)

 

YAPIMI:

 

6 çay bardağı su, 2 çay bardağı sirke (veya koruk suyu) ve tuzla salamura hazırladık. Dilimlenmiş limonlar ve defne yaprağı ile tabanda bir tabaka oluşturduk. Onun üzerine balık fletolarını koyduk.  Maydanoz, defne yaprağı, balık, sarımsak ve tane karabiberi kat kat yerleştirerek kavanozun tamamını doldurduk. Üzerine salamura suyumuzu ilave ettik. İyice havasını almasını bekledik. Hiç hava almayacak şekilde doldurduğumuz kavanozu kapatıp ters çevirerek hava kabarcığı olup olmadığını kontrol ettik. (varsa boşluk kalmayacak ve kabarcık olmayacak şekilde tekrar doldurarak salamura suyunu tamamladık) Kapattık. 6 gün bekletiyoruz. Sonra çıkarıp istediğimiz salata malzemeleri ve yiyeceklerle veya sade olarak üzerine biraz zeytinyağı da gezdirerek afiyetle tüketiyoruz.

 

 
Ömür Boyu Mutluluklar?
 
Esnafın Gündemi Yenilenen Yüzüyle ESNAFLA BULUŞTU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Ömür Boyu Mutluluklar?
Ömür Boyu Mutluluklar?
Menemen Manisa´ya taşınıyor
Menemen Manisa´ya taşınıyor
Hazırlık iyi gidiyor..
Hazırlık iyi gidiyor..
Ödülleri ile gurur duyuyor
Ödülleri ile gurur duyuyor
Geçmişe Açılan ??Üç Boyutlu Pencere´´
Geçmişe Açılan ??Üç Boyutlu Pencere´´
MENEMEN´DE BAĞ BOZUMUNUN ÖYKÜSÜ
MENEMEN´DE BAĞ BOZUMUNUN ÖYKÜSÜ
İZMİR´İN PROJESİ DÜNYA VİTRİNİNE ÇIKTI
İZMİR´İN PROJESİ DÜNYA VİTRİNİNE ÇIKTI
GİZEMLİ İÇECEK
GİZEMLİ İÇECEK
AĞIZ KORUYUCULARI VE KULLANIMI
AĞIZ KORUYUCULARI VE KULLANIMI
BİR KIZIM VARDI BİR DE OĞLUM OLDU
BİR KIZIM VARDI BİR DE OĞLUM OLDU
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın