Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
İrem Yorgancı
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
AF KUŞLARI
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
Mehmet Ergüneş
Mehmet Ergüneş
Diş Estetiğinde Lamine
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
Ramazan Ayının En Önemli Öğünü Sahur
10 Nisan 2021 Cumartesi

Ramazan ayı bu salı gecesi başlıyor. Bu Ramazan’a da pandemi sürecinin eklenmesiyle birlikte hali ile de vücut direncimizin düşmemesi için yediklerimize her zamankinden daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bu sebeple bu ay boyunca her hafta Ramazan ayı ile ilgili bir yazı paylaşacağım.

Bahara denk gelen bu Ramazan ayında sahur ve iftar aralığı yaklaşık 15 saat kadar geçen uzun bir süre olacak. Bu süre vücudumuzda yorgunluk, halsizlik, devamlı uyku hali gibi birçok olumsuzluğa sebebiyet verebilir. Bu olumsuzlukları en aza indirmek için doğru besinlerin tercih etmeye dikkat etmek gerekir.

Günün büyük bir bölümünde aç kaldığımız Ramazan ayında en önemli öğün sahurdur. Çünkü dengeli bir sahur ile günü daha sağlıklı ve açlıktan en az etkilenecek şekilde geçirebilir metabolizma sağlığımızı koruyabiliriz. Sindirim süresinin uzun olması sebebiyle protein tüketimi tokluk süremizin uzamasını sağlar. Bu sebeple mutlaka yumurta ve peynirin sahur menümüzde olması önemlidir. Yine daha tok kalabilmek adına menümüze sağlıklı yağları eklememiz yani zeytin, ceviz, badem gibi yağlı tohumları tüketmemiz faydalı olacaktır. Fakat bu yağ kaynaklarını tüketirken zeytinlerin az tuzlu, fındık badem gibi yağlı tohumların kavrulmamış olmasına dikkat etmeliyiz. Ramazan ayında tek öğünde yüksek porsiyonlarda beslenme veya yeterli posa alamama gibi durumlardan dolayı bağırsaklarımız tembelleşebilir hazımsızlık veya sindirim problemleri gibi sorunlarla karşılaşabiliriz. Bu yüzden özellikle sahurda domates-salatalık-yeşillik gibi posa kaynaklarını tüketmek, mutlaka bir porsiyon kabuklu meyveye yer vermek ve ekmek seçimimizde tahıllı esmer ekmekleri tercih etmek hem sağlık hem de gündelik hayatınızdaki konfor açısından olumlu faydalar sağlayacaktır.

Gün içinde oruç esnasında aslında bizi en çok yıpratan susuzluk oluyor özellikle sıcak havalarda. Biliyoruz ki günde 2- 2,5 litre su tüketilmesi vücudunuzun enerjisini koruyabilmesi ve metabolizmanızın düzgün çalışması için önemlidir. Bu sebeple gün içinde içemediğimiz suyu mutlaka iftar ve sahur arasında tüketmeyi ihmal etmemeliyiz.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayşe Yeşilyayla 10 Nisan 2021 Cumartesi 20:59

Uyarılarınız çok teşekkür ederim hayırlı sağlıklı bir Ramazan geçiririz inşallah

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın