İmplant tedavisi günümüzde dişsizlikte sadece hekimlerin değil artık hastaların da aklına gelen ilk seçenek oldu. Halk arasında vidalı diş olarak biliniyor implantlar ve gelen hastalar da çoğunlukla bu tedavi hakkında bilgi almak istiyor.
Merakın yanında ise soru işaretleri de beraberinde geliyor ve hastaların akıllarında bu konuyla ilgili sorular oluşuyor. Ya implantım başarısız olursa diye oluşan korkularınız varsa artık bunları unutun. Panik olmaya gerek yok.
Belirli bir bölgede dişi olmayan hastalara implant yapılmasının bazı avantajları;
-Sağlam dişinizin köprü yapılabilmesi için aşındırılması ve destek olarak kullanılması gerekmektedir. Dental implantlar bunu ortadan kaldırır.
-Arka bölgede olan diş eksikliklerinde takma çıkarmalı protez yerine sabit bir protez kullanmanıza olanak sağlar.
-İyi bir ağız hijyeni varlığında sorunsuz kullanılabilirler.
- Doğal dişi çok iyi taklit ederler.
Peki hiç dişi olmayan hastalarda neler yapılabilir?
-Tamamen implantlardan destek alan sabit dişler hastalara uygulanabilir.
-Hem implanttan hem de yumuşak dokulardan destek alan implant doku destekli protezler yapılabilir.
-İmplant destekli protezler yapılabilir. Bu sistemlerin kendi içinde avantaj ve dezavantajları vardır. Maliyet açısından implant-doku destekli protezler tercih edilebilir. Ya da hastaların arka bölgede yeterli kemiği yoksa o durumda doku destekli protezler daha uygun olabilir.
İmplant sayıları nasıl olmalıdır?
Alt ve üst çenede uygun protezi yapabilmek için gerekli implant sayıları farklıdır. Doku destekli bir protez yapılabilmesi için alt çenede iki üst çenede ise 4 implant gereklidir. Ancak günümüzde 4 implant ile sabit dişlerin de yapılabileceğini düşünürsek ihtiyaca göre planlama yapmak daha doğru olacaktır.
İmplantların yapılmasında sadece kemik değil yumuşak doku planlaması, dudak ve yanak desteği değerlendirmeye alınırsa yapılan protez hastayı daha mutlu edecektir ve daha kullanışlı olacaktır.
İmplant tedavisinde artık koltuktan hastaları direk dişli olarak kaldırabiliyoruz. Ancak bunun için uygulama esnasında implantlarda belirli bir sabitlik yakalamamız gerekiyor. Bunun yakalanamadığı durumlarda hastayı dişle kaldırmak mümkün olmamaktadır. Hareketli geçici protezlerle uygun şartlar sağlanırsa hastaların dişsiz kalması engellenebilir.
Sağlıklı gülüşler?
Sorularınız için; [email protected]
Yazdır
Önceki sayfa
Sayfa başına git
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |