Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Mehmet Ergüneş
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
Renklerin Büyüsü
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
AĞRIMASA DA KONTROLE GİDİN
14 Eylül 2018 Cuma

 

                  Diş tedavileri yapılırken önceliğimiz var olan dişi kurtarmaktır. Sizin de önceliğiniz bu olmalı ve yapılacak olan tedavilere bu yaklaşımda olarak onay vermelisiniz. ?Diş hekimine ne zaman gidilir?? diye bir soru sorsak, çıkıp sokakta anket düzenlesek cevaplar muhtemelen şu şekilde olur; ağrımız olduğunda, estetik ve fonksiyon olarak bir kaybımız olduğunda, ağız kokusu olduğunda, dişlerimiz sallandığında, gece uykudan uyandığımızda? Cevaplar bu şekilde uzar gider. Ama bu sıkıntıları çektikten sonra tekrar yaşamamak için herhangi bir önlem almayız. Bu önlemlerin en basit olanı tabi ki diş fırçalamaktır. Bir diğeri ise her altı ayda bir kontrole gitmektir.

ALTI AYDA BİR KONTROLE GİDİN                

Normalde tüm ağız ve diş sağlığını ilgilendiren problemler çözüldükten sonra 3-6 ayda bir kontrole gitmenizi tavsiye ediyorum. Bu zaman aralığında meydana gelebilecek problemlerin çözümü çok daha kolay olur. İdeal olarak kontrollerde bir sorun olup olmadığını anlamak için öncelikle panoramik görüntüler alınır. Bu inceleme ağız içi klinik muayene ile desteklenir. Var olan problemler tedavi edilir. Ve eğer bir problem yok ise 3 ya da 6 aylık bir periyoda tekrar kontrol randevusu oluşturulur. Ağrısı olmadan hastalar koltuğa daha huzurlu ve güvenir oturur. Ama ağrı beraberinde stresi de doğurur.

Bu periyoda bir sorun oluşmuş olsa bile tedavisi daha kolay olacaktır. Bu kontrollerde oluşması en doğal olan diş taşlarıdır. Var olan tartar mutlaka temizlenmeli ve diş etlerinde bir sorun varsa mutlaka tedavi edilmelidir. Diş eti tedavisi, ağzın genel hijyeninin sağlanması için son derece gereklidir. Zaten ağrı ile kliniğe başvuran hastalarda da ağrı geçirildikten sonra yapılacak olan ikinci işlem diş eti tedavisidir. Diş eti tedavisi sonrası genel tedavi planlamasından bahsedecek olursak; var olan çürüklerin dolgu ya da kanal tedavisi ile tedavi edilmesi sırayı alır. Sonrasında ise eksik dişler tamamlanır. Bu işlem için de; implant, kron-köprü protezler veya takma çıkarmalı hareketli protezler tercih edilebilir. Hastanın ihtiyacına ve tedavi maliyetine göre materyal seçimi değişiklik göstermektedir.

Sağlıklı Gülüşler?

Sorularınız için; [email protected]

                                www.disizmir.net

                   

   

    

 

 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın