Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Mehmet Ergüneş
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
AF KUŞLARI
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
ESTETİK DİŞ DOLGULARI NEDİR?
16 Şubat 2018 Cuma

Dişler ağız ve genel sağlığımızı etkilediği kadar gülerken görünmeleri sebebiyle dış görünüşümüzü ve sosyal hayatımızı da yakından etkilemektedir. Hiç birimiz çürük dişlerle gülümsemek istemeyiz. Çünkü iyi görünen bir diş, sağlığın yanında özgüven de vermekte ve kendimizi iyi hissetmemizi sağlamaktadır.

Estetik dolgular ön ve arka dişlere yapılabilmektedir. Ön dişlerde çürükler temizlendikten sonra doldurmak amacıyla, ayrık dişleri kapatmak amacıyla, kırıkları tekrardan restore etmek amacıyla farklı alanlarda kullanılmaktadırlar.

Estetik dolgu demek sadece renk olarak değil görünüm olarak da doğalı taklit eden yapı demektir. Sadece rengi tutturmak ya da dişe benzetmek demek değildir. Hastalara yakışan yüzüne, gülüşüne en yakını taklit etmek demektir. Bu dolguları yaparken kompozit dediğimiz malzemeler kullanmaktayız. Bu malzemeleri sadece ön dişlerin dolgularını yaparken değil artık arka dişlerin dolgularını yaparken de kullanmaktayız.

Estetik dolgular genellikle tek aşamada bitirilmektedir. Genellikle diyorum çünkü birkaç istisnai durum vardır. Bu durumlarda hastanın birkaç defa koltuğa oturması gerekmektedir. Yaptığımız dolgularda genellikle anestezi sadece hastaya iyi hissettirmek ve çok ufak da olsa ağrı hissedecekse onu da ortadan kaldırmak adına uygulanmaktadır.

Bu dolgular kısa sürede hem sağlıklı dişlere kavuşmamızı hem de estetik olarak güzel görünüme kavuşup özgüvenimizi kısa sürede kazanmamızı sağlamaktadır.

Hastaların merak ettiği bir diğer konu da bu dolguların ömrünün ne kadar olduğudur. Bu dolguların ömrünü etkileyen asıl husus hastanın kullanımıdır. Normalde 5-6 yıl kadar kalması gerekirken yanlış kullanıma bağlı kırılabilmektedir. Ancak her zaman söylediğim gibi düzenli kontroller ile bu dolguların da kullanım sürelerini artırmak mümkündür.

Bu dolguların bakımı da normal diş bakımı gibidir. Fırçalama ve diş ipi kullanımı renklenmemesi için yapılması gerekenlerdir. Ama en muhakkak olanı dolgu olsa da olmasa da altı ayda bir düzenli kontrollerin yapılmasıdır.

Sağlıklı gülüşler?

Sorularınız için; [email protected]

                            www.disizmir.net

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın