Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Mehmet Ergüneş
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
AF KUŞLARI
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
DİŞ ETİ ÇEKİLMESİ
3 Kasım 2017 Cuma

Her hafta diş sağlığından ve çevre dokuların sağlığından ve hastalıklarından bahsediyoruz. Diş sağlığının idamesinde her doku olduğu kadar diş etleri de çok önemlidir ki bunu daha önceki yazılarımda da açıkladım. Bu hafta ise, diş etlerinin çekilmesinden bahsedeceğim.

Diş etlerinin dişle olan uyumunda olması gereken bir sınır vardır. Diş etlerindeki büyümeler diş etinin bu sınırın üstüne çıkmasına sebep olurken diş etlerinin çekilmesi ise bu sınırın açılmasına ve diş etlerinin sınırın altına gitmesine sebep olur.

Diş etinin mine sement sınırının altına inmesi sonucu oluşan diş eti çekilmesinde kök yüzeyleri açığa çıkar. Diş eti çekilmesi her bireyde görülebilir. Genellikle kalıtımsal sebepler, diş taşları, hatalı restorasyonlar ve bunların yanında yanlış ve sert diş fırçalama da diş eti çekilmesine sebep olmaktadır.

Diş eti çekilmelerinin sebeplerinden biri de periodontitis dediğimiz diş eti ve çevre dokuları etkileyen diş eti hastalığıdır. Bu durumun tedavisi diş hekimleri tarafından bazen cerrahi yöntemler gerektiren şekillerde tedavi edilir. Diş etlerinin tedavisinde sebep çevre dokular da olabildiği için onların da tedavisi birlikte yapılmalıdır. Yani bölgedeki kemik dokusu da tedavi edilmelidir. Gerekli olan durumlarda hastalara antibiyotikler verilerek enfeksiyonun yayılması ve sistemik tedavisi yapılmaktadır. Diş taşlarının temizlenmesinin ardından yapılan diş etine yönelik enfektif alanların çıkarılması bazen cerrahi işlemler gerektirir. Bu işlemler sonucunda da bazen diş etlerinde çekilmeler olabilir ve var olan çekilmeler artabilir. Ancak bu durumun tedavisi mümkündür.

Diş eti çekilmeleri tedavi edilirken periyot olarak üç hafta ile altı ay gibi bir süre devam edebilir ve tedavi sonunda hasta mutlaka altı ayda bir kontrollerine devam etmelidir.

Fırçalamada yaşanan kanama ya da ağız kokusu diş eti hastalığının ve bunun sonucu olarak da diş eti çekilmesinin en yaygın sebebidir.

Bu nedenle kontrollerimizi aksatmadan altı ayda bir diş hekiminize görünüp kontrollerinizi yaptırmanız çok önemlidir.

Sağlıklı gülüşler?

Sorularınız için ; [email protected]

                             www.disizmir.net

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın