Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Mehmet Ergüneş
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
AF KUŞLARI
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
ÇOCUK DİŞ HEKİMLİĞİ
16 Haziran 2017 Cuma

Küçük yaşta en büyük fobilerden biri olarak bilinen diş hekimliği ve dişçilere karşı duyulan korkular, kurumsal kliniklerde uzmanlığını almış veya bu konuda eğitim görmüş hekimler tarafından çok rahat giderilebilmektedir. Kliniğimizde de çocuklar gerekli titizlik gösterilerek tedavi edilmektedir. Çocukların diş hekimi ile tanışması ne kadar erken olursa ileriki dönemde iletişim o denli başarılı olmaktadır. Dişlerin çıkmasıyla başlamasını planladığımız kontroller altı ayda bir yapılan rutin muayenelerle devam etmelidir. Bu durum hem çürüksüz bir toplum hem de sağlıklı ağızlar oluşturabilmek için gereklidir.

Sadece diş kayıplarında ya da çürüklerinde değil ağızda bulunan dişlerin bakımı konusunda da velilerle işbirliği içinde olunmalıdır. Dişlerde ayrıca çürük oluşmaması için fissur örtücü ya da flor uygulaması gibi uygulamalar koruyucu diş hekimliği için önemlidir.

Süt dişlerinde tedavi edici yaklaşımlar dolgu, amputasyon ve kanal tedavisi gibi yaklaşımlardır. Diş çekimi de ilerlemiş vakalarda tedavi yaklaşımlarından biridir. Şimdi bunları kısaca açıklayalım.

Dolgu; süt dişlerindeki çürük kısımların temizlenmesinin ardından uygun materyaller ile doldurulması işlemidir.

Amputasyon; süt dişlerindeki pulpa odası dediğimiz sinir ve damarların bulunduğu bölgeye çürüğün ilerlemesi sonucu uygulanan tedavidir. Bu oda boşaltıldıktan sonra uygun materyaller ile dolgu işlemi yapılır.

Süt kanal tedavisi; süt dişindeki pulpa odası diş çürüğü veya kaza sonucu iltihaplanırsa buradaki sinirlerin boşaltılıp rezorbe olabilen materyaller ile doldurulması işlemidir.

Bunların yanında koruyucu yaklaşımlar da vardır.

Koruyucu yaklaşımlar;

*ağız hijyeni ve beslenme eğitimi

*çürük riski durumunun belirlenmesi

*fissür örtücü

*flor uygulaması

*yer tutucu uygulaması

Dişlerin sürmesinin sonunda ilk diş hekimi muayenesi yapılmalıdır. Bu nedenle en geç bir yaşından itibaren dişlerin kontrol altında tutulması gerekmektedir.

Çocuklarda diş çıkarma işlemi yaklaşık 6.ayda başlayıp 2.5 yaşına kadar devam etmektedir. Dişlerin çıkma sırası genetik olarak belirlenmiş olup belirli bir sırayı takip etmektedir.

Sağlıklı gülüşler?

Sorularınız için; [email protected]

                            www.disizmir.net

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın