Menemen Belediyesi´nin bu yıl ?SıraON´da? sloganıyla 10.´su gerçekleştirdiği İnadına Tiyatro Festivali hakkında gazetemize değerlendirmede bulunan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin hemşehrilerinin sosyalleşmesini sağlamak konusunda belediye başkanlarının zorunluluğuna değinerek, ?Bu bilinçle, 19 yıl önce kurmuş olduğumuz Menemen Belediye Tiyatro´muz ve 10 yıldan bu tarafa da İnadına Tiyatro Festivalimiz insanlarımızı bilinçlendiriyor, daha çağdaş ve sorgulayan bir toplum haline getiriyor? dedi.
19 yıldır MEBET, 10 yıldır da Tiyatro Festivali
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin 10. İnadına Tiyatro Festivali hakkında yaptığı değerlendirmesinde, ?Her fırsatta dediğim gibi, belediye başkanları yol yapar, su getirir, kanal yapar, park yapar. Ancak, bütün bunların hepsini yaparken de, mutlaka belediye başkanları hemşehrilerinin sosyalleşmesini sağlamak durumuyla karşı karşıyadır. Hatta sosyalleşmesini sağlamak konusunda büyük zorunluluğu vardır. Biz de bu bilinçle, 19 yıl önce İnadına Tiyatro sloganı ile kurmuş olduğumuz Menemen Belediye Tiyatro´muz 19 yıldır bu işi başarıyla götürüyor. İnsanlarımızı bilinçlendiriyor, daha çağdaş ve sorgulayan bir toplum haline getiriyor. 10 yıldan bu tarafa da İnadına Tiyatro Festivali adı altında festivaller yapıyoruz. Bu yıl 10´uncusunu gerçekleştirdik. Bu festival salı ve pazar olmak üzere 6 günlük çok ciddi bir sürece yayıldı. İlgi yoğundu. Genci yaşlısı herkes ilgi gösterdi. Bu süreçte Türkiye´nin çok önemli tiyatro sanatçıları ilçemizi ziyaret etti, katılımları ile bizleri onurlandırdı. Bu anlamda ilçemize gelen tüm tiyatro sanatçılarına teşekkürlerimizi iletiyoruz? şeklinde konuştu.
?Bilinçlenme aidiyet duygusunu getiriyor arkasından?
İnsanın tiyatroda, sinemada veya televizyonda oyununu seyrettiği insanları Menemen sokaklarında görmesini çok daha başka bir sevinç içerisine girmesine neden olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Şahin, ?Söyleşileri izliyor, birçok oyunu takip edebiliyor. Oradan bir damla da bir şeyler öğreniyorsa daha çok sorgulayan ve bilinçli toplum şeklini alıyor demektir. Bizim de buna bir katkımız oluyorsa ne mutlu. Bu noktadan hareketle bu bilinçlenme şunu da getiriyor arkasından, aidiyet duygusunu yani burası benim anlayışını getiriyor. Şayet bunu yerleştirdiğiniz takdirde her yaptığınız iş de daha başarılı olursunuz. Bu duygular olmazsa insanlar rab bana, rab bana der. O lastikte bir gün patlar. Toplum adına, vatan adına bu işleri bilinçli yaptığınız takdirde, altına iğne değil çuvaldız bile koysanız o lastik hiçbir zaman patlamaz. Bu kervan her zaman yürümeye devam eder, Türkiye´nin bağımsızlığına katkı koyan bir anlayış gelişir. Biz ilçemize ne katkı koyarsak mutlu oluyoruz. Burada doğdum burada yaşıyorum. Kendi memleketimi terk edip başka bir yerde oturmayı doğru bulmadım. Belki laf ağır olacak ama 3 kuruş parası olanlar bu güzel ilçemizi beğenmeyip Karşıyaka´ya gidip oturuyorsa o zaman Menemen´e bağlılık, aidiyet duygumuz yok demektir. Oralara gezmeye git. Ne alaka diyeceksiniz tiyatro festivali ile? Evet, herkes kaçar giderse kim katkı koyacak Tiyatro Festivaline veya başka bir etkinliğimize? İnsanların oturup bu noktayı düşünmesi lazım diyorum. Umarım bu mesajımdan kötü bir anlam çıkarmazlar. Buraya aidiyet duygumuzun daha fazla olması gerektiğinden dolayı bu cümleleri kuruyorum. Darılan da darılsın, alınan da alınsın diyorum. Çünkü bizim işimiz Menemen, gücümüz Menemen? dedi.
Haber: Erhan ÖZALP
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |