Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
29 Temmuz 2017 Cumartesi - 09:53

Değeri Emeğini Karşılamıyor!

Bugünkü değeri emeğini karşılamayan ürünlerimizden domatesin fiyatı konusunda toplumda farkındalık yaratmak amacıyla vatandaşlara domates dağıtan Menemen Ziraat Odası, çiftçinin sesi olmaya çalıştı.

Değeri Emeğini Karşılamıyor!

Bugünkü değeri emeğini karşılamayan ürünlerimizden domatesin fiyatının düşüklüğüne dikkat çekmek amacıyla Menemen Ziraat Odası öncülüğünde cuma saatinde hayır yapmak ve toplumsal farkındalık yaratmak üzere oda önünde vatandaşlara domates dağıtıldı.

Menemen Ziraat Odası Başkanı A.Metin Karagöl, Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral ve üreticilerden de katılanlar oldu.

Üretici ucuza satarken tüketici pahalıya tüketiyor

Konu hakkında hazırladığı bildiride çiftçinin sesi olmaya çalıştıklarını belirten Menemen Ziraat Odası Başkanı A. Metin Karagöl, ?Tarım ürünleri fiyatları yüksek olduğunda bizi yönetenler ithalatın vergilerini düşürerek, ithalatı kolaylaştırıp çiftçinin ürettiği ürünlerin fiyatının düşmesine neden oluyor. Ama ne yazık ki tüketici fiyatları düşmüyor. Üretici ürünü düşük fiyatlarda satarken tüketici pahalı tüketmeye devam ediyor. İthalatın artış gösterdiği ürünlerin başında et, canlı hayvan, saman, pamuk, pirinç, buğday-kuru bakliyatlar gelmektedir. Örneğin ette 2010 yılından beri ithalat yapılmasına rağmen tüketici fiyatları sürekli artmıştır. Şimdi de tam üretim zamanı olan bu günlerde ürünlerimiz çok düşük fiyatlandırılıyor, buna kim müdahale edecek? Çiftçi mazot, gübre, ilaç, işçilik gibi masrafını karşılayamadığı için üretimden uzaklaşıyor. Üretim olmayınca fiyatlar yine yükselecek, tüketici yine zarar görecek.? diye ifade etti.

Tüketiciye Çağrı!

?Peki ÇÖZÜM ne?? sorusunu yönelten Karagöl, ?Tüketici böyle durumlarda ucuz olan ürünü daha fazla alıp, salça, kurutma veya konserve yaparak pahalı ve kıt olduğu zor zamanlara hazırlamalı. Böylelikle mevsiminde yapıldığı için daha sağlıklı olur. Ayrıca ucuzken daha fazla alınması, üreticinin malının dökülmemesini de sağlar? şeklinde tüketiciye çağrıda bulundu.

Çiftçinin toplumdaki önemine işaret eden Karagöl, ?Çiftçi insanlık var oldukça doyurmak, giydirmek, ısıtmak için üretimde hep var olmalıdır. Genç çiftçi çok azaldı, böyle giderse tarım yapacak nesil yetişmeyecek. Üretim talepteki artışın gerisinde kaldığı sürece tarım ürünleri ithalatı artmaya devam edecektir. Bunu önlemek için, tarıma elverişli olan topraklarımızı korumak, çiftçimizi yaşatmak için devletçe uygulanan destekleme ve pazarlama politikalarının tekrar gözden geçirilmesi, kooperatifçiliğin desteklenmesi, girdi maliyetlerinin düşürülmesi gerekmektedir. Ürününüz bol, kazancınız bereketli olsun.? dedi.
Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral da, en uzun süre güneşin görüldüğü ova özelliği taşıyan Menemen Ovasında yetişen domatesin lezzetinin farklılığına dikkat çekti.

Haber: S.Derya BOSUT

 

 
İZSU Yeni Yerine Taşındı
 
Altyapıya Yeni Bir Soluk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
İZSU Yeni Yerine Taşındı
İZSU Yeni Yerine Taşındı
Bugün Geçim, Yarın Seçim
Bugün Geçim, Yarın Seçim
Ev Dekorasyonunda Yeni Bir İsim WHİTE&BEİGE
Ev Dekorasyonunda Yeni Bir İsim WHİTE&BEİGE
Bir Ömür Boyu Mutlu Olun?
Bir Ömür Boyu Mutlu Olun?
Duygusal Veda
Duygusal Veda
KÖRFEZİN YENİ YILDIZI TANITILDI
KÖRFEZİN YENİ YILDIZI TANITILDI
Sandıklarda Bekletilenleri Gün Yüzüne Çıkarıyor
Sandıklarda Bekletilenleri Gün Yüzüne Çıkarıyor
İlk maç Kocaeli Birlik
İlk maç Kocaeli Birlik
Gökhan Ünal´la devam
Gökhan Ünal´la devam
?İLK?LERİYLE BİR ZAMANLAR MENEMEN?
?İLK?LERİYLE BİR ZAMANLAR MENEMEN?
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın