S.D.B: Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?
E.A.: Buruncuk Mahalle Muhtarı Emin Akdeniz. 2 dönemdir Buruncuk Mahalle Muhtarlığı görevini yürütüyorum. Esas mesleğim çiftçilik. Emekli oldum.
S.D.B: Mahallenizin şu anki nüfusu ne kadar?
E.A.: Son sayımlara göre 490 nüfusumuz var.
S.D.B: Mahalle sakinlerinizden en yoğun gelen talepler neler?
E.A.: Başlıca sorunlarımız kanalizasyon ve içme suyu. İZSU´ya gerekli müracaatlarda bulunduk. İçme suyunun ihale aşamasında olduğunu söylediler. Kanalizasyonun da yerlerinin belirlendiğini söylüyorlar. Çevre düzenlemesi için bazı isteklerimiz var. Menemen Belediyesi tarafından diğer mahallelere yapılan düzenlemelerden biz de Buruncuklular olarak istiyoruz. Çanakkale asfaltı üzerinde olduğumuz için orta refüjümüzün yeşillendirilerek ağaçlandırılmasını istiyoruz. Başkan Tahir Şahin, mahalleleri sıraya koyduklarını ve sıra bize geldiğinde istediğimiz yerlere düzenleme yapacaklarını söyledi. Özellikle 401 sokağımızın acilen parke taşı ile döşenmesi gerekiyor. Yağmurlarda vatandaş çamurdan yürüyemiyor. Özellikle mezarlık duvarlarımızın elden geçirilmesi gerekiyor. Bir tane süpürgecimiz var. Fakat çok randımanlı çalışamıyor. Düzenli bir süpürgecimizin olması lazım. Ayrıca görüntü olarak çok bakımsız olan mezarlık duvarının onarılmasını istiyoruz.
S.D.B: Mahallenizde çocuklara ayrılmış parklar var mı?
E.A.: Parkımız yok. Spor sahamız yok. Çocuklarımız okul bahçesinde oyun oynuyor. Bu sefer de okulumuzun camları kırılıyor. Başkanımız halı saha için söz verdi. Bekliyoruz.
S.D.B: Kentsel dönüşüm konusundaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?
E.A.: Bizim için çok önemli. Mahallemiz sınırları içinde yer alan Antik Larissa kenti 1. Derece sit alanından 3. Derece sit alanına düştü. Buraların imara açılmasını ve kentsel dönüşümün uygulanmasını istiyoruz. Bizim mahallemiz için gerekli olduğunu düşünüyorum.
S.D.B: Menemen Belediyesi ve Menemen Belediye Başkanı Sayın Tahir Şahin ile ilişkileriniz ve iletişiminiz ne durumda?
E.A.: Sorun yok. Çok iyi gidiyor.
S.D.B: Menemen Belediyesinden acil çözüm bekleyen sorunlarınız var mıdır? Varsa nelerdir?
E.A.: En acil sorunumuz sokak yollarımız ve temizlik konusunun daha düzenli olması. Ayrıca çevre düzenlemesi yapılması.
S.D.B: Valilik ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili beklentileriniz var mı? Varsa nelerdir?
E.A.: Kanalizasyon bekliyoruz. Ayrıca ova yolları konusunda 8 kilometre bildirdik. 4 kilometresi asfalt yapıldı. Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Geri kalan kısmının da çiftçilerimiz için tamamlanmasını bekliyoruz.
S.D.B: Mahalle sakinlerinizin ağırlıklı iş alanları ve geçim kaynakları nelerdir?
E.A.: Genelde köy kısmında çiftçilik yapılıyor. Bir kısım da Aliağa´daki fabrikalara gidiyor. Çiftçilerimiz çekirdeksiz kuru üzüm ve son yıllarda domates üretiyor. Bamya ve börülce de var.
Gençlerimiz için spor tesisi istiyoruz
S.D.B: Mahallenizde kurulu dernekler ve spor kulübü var mı?
E.A.: Daha önce spor kulübü ve derneğimiz vardı. Köyden mahalleye dönüşünce onlar da kapandı. Herhangi bir spor tesisimiz yok. Fakat spor tesisine çok ihtiyacımız var. Gençlerimizin kötü alışkanlıklara yönelmeden spor yapacağı bir yer lazım. Bir cami derneğimiz var.
Tedavi olmak için bekleyen vatandaşlarımız yağmurda ıslanıyor
S.D.B: Bulunduğunuz mahallede sağlık ocağı ya da hastane (Özel-Devlet) var mı? Sağlık ile ilgili sorunlarınızı nasıl gideriyorsunuz?
E.A.: Caminin altında küçük bir odada sağlık hizmeti alıyoruz. Yağmurlu havalarda vatandaşlar dışarıda beklemek zorunda kalıyor. Bekleme yerimiz yok. Okulumuzun bir lojmanı var. Atıl vaziyette bulunuyor. Onarılarak burasının sağlık ocağı olarak kullanılabileceğini düşünüyoruz.
S.D.B: Bulunduğunuz mahallede eğitim kurumları (Özel-Devlet) var mı?
E.A.: Bir ilkokulumuz bulunmakta. Diğer çocuklarımız Menemen´e gidip geliyor. Başkanımızdan çocuklarımız için bir servis istiyoruz. Hatundere, Türkelli ve Burucuk´tan öğrencileri toplayarak Menemen´e getirebilir. Vatandaşlarımız bu durumda mağdur.
S.D.B: Mahallenizin ulaşım ile ilgili sorunları var mı?
E.A.: Ulaşımımız ESHOT tarafından sağlanıyor. Yeterli olduğunu düşünüyoruz.
S.D.B: Mahallenizde sosyal etkinlikler gerçekleştiriliyor mu? Kültür sanat alanında bir üretiminiz söz konusu mu?
E.A.: Bayanlara yönelik bazı kurslarımız oluyor. Cami altında yapıyorduk fakat sorun çıktı. O kurslarımız için bir yer sıkıntısı yaşıyoruz. Düğünlerimiz ve sosyal etkinliklerimiz için bir mesire alanı istiyoruz. Su depomuzun yanında ağaçlık müsait bir yerimiz var. Böyle bir yer buraya yapılabilir.
S.D.B: Mahalle sakinleriniz sizlere daha çok ne tür taleplerle geliyorlar. Bu talepleri ne ölçüde karşılayabiliyorsunuz?
E.A.: Sağlık ocağı, temizlik ve çöp konteyneri yönünde taleplerle geliyorlar. Bizler de gerekli yerlere bildiriyoruz.
S.D.B: Mahallenizde sürdürülen eski meslekler var mı?
E.A.: Taş ocağında çalışanlar var. Eskiden değirmentaşı yapıyorlardı şimdi mezar taşı yapıyorlar. Benim babam da eski taşçılardandır.
S.D.B: Muhtarlık yetkileri, maaşı ve sosyal güvencesi yeterli mi?
E.A.: Maaş arttı ama yetkiler gitti. Aldığımız para da çarçur oluyor. Köyken yetkiler vardı ama şimdi kötü oldu. Benim bütçem olsaydı köyümüzün çoğu eksiğini çoktan tamamlamıştım.
S.D.B: Bizim kurumumuzdan (Menemen´in Sesi Gazetesi ve Menemen TV) beklentileriniz nelerdir?
E.A.: Bizlere çok yardımcı oluyorsunuz. Bizim sesimiz olduğunuz için teşekkür ediyoruz.
S.D.B: Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?
E.A.: Buruncuk Mahalle Muhtarı olarak aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet ailelerine başsağlığı dileriz. Bu son olaylardan sonra milletimizce birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |