Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Mehmet Ergüneş
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
AF KUŞLARI
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
DİŞ İPİ KULLANIMI VE AFT-AĞIZ YARALARI
24 Ekim 2017 Salı

Dişlerimize tam bakım yapmak için sadece fırçalama yeterli olmamaktadır. Özellikle çapraşık dişlere sahip olan bireylerde fırçalama tek başına tam temizlik sağlamaz. Buradan dişleri düz olan bireylerde tam temizlik sağlar algısı oluşmamalıdır. Sadece çapraşıklığı olanlarda daha fazla plak kalmaktadır. Diş fırçalama mutlaka günde bir kere de olsa diş ipi kullanımıyla desteklenmelidir. Peki diş ipini nasıl kullanacağız. Sadece tarif etmek tam yeterli olmayabilir hekiminizin sizi bu konuda göstererek bilgilendirmesinde fayda var.

Diş ipi günde en az bir kere kullanılmalıdır. Kullanırken diş etini travmatize etmemeye özen gösterilmelidir. Diş ipi ara yüze yerleştirildikten sonra dişin ara yüzüne yaslanarak yukarı aşağı hareket ettirilerek kullanılmalıdır.

Diş ipi fırçanın erişemediği bölgelerdeki besin artıklarını ve plağı temizlediği için ağız kokusunu da azaltmaktadır. Ayrıca plağın ortadan kaldırılması, ara yüzlerden başlayan sinsi çürüklerin de oluşması engellenmiş olur.

Diş etlerinde sağlıksız durumlar söz konusu ise diş ipi kullanırken kanama olabilmektedir. Doğru kullanımla diş etleri sağlığına kavuştukça kanama duracaktır.

Diş ipi seçiminde hekiminiz sizi yönlendirecektir. Kolay kullanım açısından mumlu olanlar tercih edilebilir.

Şimdi de dönem dönem hepimizin başına gelen ağız yaraları ve aftlardan bahsedeceğim. Aftlar oldukça konforsuz yaralardır. Yerken içerken iyileşene kadar bizleri rahatsız etmektedir. Aftlar genellikle yanak, dudak mukozası veya dilde görülen ortası beyaz etrafı kırmızı ülser şeklindeki yaralardır. Oldukça ağrılıdırlar. Nedeni kesin bilinmemektedir. Ancak altında yatan sebepler vardır.

Beslenme bozuklukları, travma, stres, hatalı restorasyonlar, yanıklar, bazı hastalıklar afta neden olabilir. Altta yatan sistemik bir nedenle birleştiğinde oldukça büyük olmaktadırlar. Günlük yaşamı etkileyen ve sık oluşan aftlar mutlaka hekime kontrol edilmelidir. Aftın asıl sebebi altta yatan sebebin ortadan kaldırılmasıyla olmaktadır. Aftlardan kaynaklı ağrıları gidermek için çeşitli kremler önermekteyiz. Genel olarak bir hafta-on günde iyileşirler. Bu süre hekim tarafından önerilen kremlerle daha konforlu atlatılabilir.

Sağlıklı gülüşler?

Sorularınız için; [email protected]

                             www.disizmir.net 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın