Yılbaşı sofralarının ana yemeği denince hindi akla gelir. Emiralem Değirmendere Mahallesi’ndeki evinin bahçesinde hindi yetiştiren emekli işçi Turan Karpuz, yavru olarak yetiştirdiği hindilerini yılbaşı öncesi satışa sundu.
Emekli olduktan sonra evinin bahçesi müsait olduğu için uğraş olması adına son on yıldır hindi yetiştirdiğini söyleyen Karpuz, hindinin diğer kanatlı hayvanlara göre bakımının daha nazik olduğunu ifade etti. Özellikle ilk aylarında bebek gibi itina istediğini belirtti.
Beyaz ve siyah olmak üzere 20 tane hindiye sahip olduğunu belirten Karpuz, canlı satmadığını kesip Şahinbey tavukçuluğa verdiğini ileterek, “Hindi eti yemek isteyenlerin Şahinbey tavukçuluğa uğramaları yeterli” dedi. Dişilerin 6 kilo, erkeklerin 10 kilo geldiğini ve geçen yıl kilosunu 16 liradan verdiğini sözlerine ekledi.
Haber: Ali Rıza KEMER
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |