İftar sofralarının süsü: sarma
Üzüm hasadına yaklaşık iki ay kala bağlara giren çiftçi kadınlar, yaprak hasadına girdiler. Geçen yıl üzümün kilosunu 3.5 TL'den sattığını belirten bağcı Zehra Takır, Üzüm para yapmıyor. Biz de asmanın yaprağını değerlendiriyoruz. Bağ yaprağına talep çok. Özellikle çekirdeksiz üzümün yaprağı
tercih ediliyor. Toplanan bağ yaprağı ürününde hiçbir tarım ilacı kullanmadan satışını yapıyoruz. Asma yaprağının kilosunu 5 TL'den satıyorum. Çekirdeksiz üzüm hasadının masrafı yanı sıra aile ekonomisine katkı sağlıyorum. Çekirdeksiz üzüm yaprağını salamura yapmak üzere birçok tüccar ve firmadan teklif geliyor. Ben de asma yaprağını pazarda satış yaparak değerlendiriyorum. Yere toprağa karışacağına taze olarak değerlendiriyorum” diye ifade etti.
Haber: Zeynep Kavaklı
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |