İlçeye bağlı Ulukent Mahallesi’nin batı kısmında yer alan Harlak mevkiindeki ova yolunun yaklaşık iki kilometrelik kısmına kimliği belirsiz kişi ve kişiler tarafından atılan inşaat atığı molozların pamuk toplama makinelerinin yolunu kapattığı gerekçesiyle yetkililere başvuran Ulukent 29 Ekim Mahalle Muhtarı Nurgül Uysal ve Ulukentli çiftçilerin imdadına İzmir Büyükşehir Belediyesi yetişti.
Ulukentli pamuk üreticileri, anılan alanda ekili ihracat ürünü pamuğu toplayabilmek için pamuk toplama makinelerinin bu yolda nasıl yol alacağını yaz döneminden beri kara kara düşünüyorlardı. Bu yöndeki şikayetlerini ilk olarak Ulukent 29 Ekim Mahalle Muhtarı Nurgül Uysal’a ilettiler. Kendi aralarında oluşturdukları heyet, sorunlarına çare bulmak amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşları dolaştı. Temaslar neticesinde geçtiğimiz cuma sabahı Büyükşehir Belediyesine ait bir ekip 2 kilometre boyunca dökülen molozları kaldırtma işlemini başlattı. Çalışmanın bir hafta içinde tamamlanacağı belirtildi.
Kadın muhtar öncü oldu
Molozların kaldırılması işlemi esnasında olay yerinde incelemelerde bulunan Ulukent 29 Ekim Mahalle Muhtarı Nurgül Uysal, “Bu olay, 3-4 aydır devam eden kaçak moloz dökümü. İnşaat atığı bu molozları birisi getirmiş dökmüş, onu gören getirmiş dökmüş bu hali aldı. Bu molozlar tarım araçlarının yol almasını ve tarlalara girip çıkmayı engelliyor, ayrıca pamuğun tozlanmasına yol açıyor şikayetleriyle bu konuda gerekli mercilere başvurduk. Çiftçilerle birlikte gösterdiğimiz gayretler neticesinde resmi yazışmalar ve görüşmeler sonucunda en sonunda Büyükşehir elimizden tuttu. İzbeton’a ait 11 kamyon ve 2 kepçe eşliğinde 1 haftada bu alanın temizleneceği belirtildi. Böylece çiftçilerimiz de rahat bir nefes almış oldu. Bu çalışmamızın başarılı olmasında emeği geçen Menemen Belediyesine, İzmir Büyükşehir Belediyesine ve muhtarlar masasına çok teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
“Bu yol beni hasta etti”
Ulukent nüveci çiftçilerimizden Nihat Rasim Gündar da, “Molozlar Ulukentli çiftçilerin kabusu haline gelmişti. Bu mücadeleyi sadece kendim için değil köyümüz için de verdim. Bir ekip kurduk. Resimlerle ve resmi yazışmalarla konuyu yetkililere aktardık. Hasat zamanı geldi. Nasıl olacak makineler tarlaya nasıl girecek düşüncesiyle strese girmiştim. İnan ayağımın üstüne basamazdım sıkıntıdan. Muhtardan gelen ‘Büyükşehir’den geldiler’ telefonuyla rahatladım ve iyileştim. Bu nedenle özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na destekleri için teşekkür ederim” dedi.
Haber: S. Derya BOSUT
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |