Menemen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu, 12 Ocak 2012 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan ve 30 Haziran 2014 tarihinden yürürlüğe giren yönetmelik ile yurt içinde taşımacılık yapan 1996 model ve sonrası Kamyonlara getirilen dijital takograf takma zorunluluğunu hatırlatarak, trafik ekiplerince yapılan kontrollerde sürücülere ve araç sahiplerine 782 lira para cezası kesileceğini ifade etti.
AB uyum yasaları çerçevesinde 30 Haziran 2014 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelik ile ilk 1 yıl içerisinde 1996-97 ve 98 model araçlara dijital takograf takma zorunluluğu getiriliyor. Yönetmeliğin yürürlüğe girişinden sonra 1999-2000 ve 2001 modeller ikinci yıl içinde; 2002-2003-2004 modeller üçüncü yıl içinde; 2005-2006-2007 modeller dördüncü yıl içinde ve 2008 ile üzeri modeller beşinci yıl içerisinde bu dijital takografları takması gerekiyor.
23 Mart 2015 tarihinden itibaren dijital takograf olmayan araçlara TÜVTÜRK tarafından, vize işlemlerinde ağır kusur verilecek; vizeleri yapılmayacaktır.
Menemen Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası öncülüğünde Aliağa 32 Nolu Kamyoncular Kooperatifinde düzenlenen toplantıda Menemen, Aliağa, Çiğli, Kınık, Dikili, Bergama ve Foça'da bulunan kamyoncu esnafı ve Aliğa Kamyoncular kooperatifine kayıtlı 150 kamyoncuya Menemen Jandarma Trafik Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Muvafik Bilğiç tarafından konu hakkında bilgi verildi.
Yerli üretim takograf kullanılmalıdır”
Konu hakkında Gazetemize açıklamada bulunan Menemen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu Bizim bu hususa bakışımız ekonomik yönden de, özellikle yurtiçinde taşımacılık yapan nakliyeci esnafımıza dijital takograf bedeli takriben 2.000.TL.' ye mal olmaktadır. Çıkarılan bu Yönetmelik Yurtdışı çalışan nakliye sektörüne uygulanmalıdır. Yurtdışı taşımacılıkta aranan model ve verimliliği yüksek araçlarda yüksek modelli oldukları için dijital takograf vardır. Dijital takografı akredite olmuş dört marka var. Yurtiçi taşımacılıktaki esnafımız bu markları almak zorunda bırakılmıştır. Yerli üretimde maliyet 500,00 TL. civarındadır. Ancak büyük lobilerin desteğini almış koskoca Avrupa'da Almanya'da bir kuruluş, üretilmiş bu cihazları akreditede ettiği zaman kullanılabilmektedir. Bizler bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu cihazların dayatmacılıkla esnafımıza satılması milli sermayemize de önemli bir darbedir. Ülke çapında 850 bin kamyonun bu cihazı kullanması yıllar içinde oluşacak ama yine bizim esnafımızın cebinden haksız yere bu paralar gidecektir. Yaşadığımız bu sıkıntılara Üst Kurullarımıza bildiriyoruz. Ayrıca konu ile alakalı olarak Bilim ve Sanayi Bakanlığı nezdinde de takipçisi olacağız” dedi.
Haber: M. Hulusi YILMAZ
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |