Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Kadına uygulanan şiddete şiddetle hayır” dedi. Başkan Demirağ, “Etkinlikleri bu noktada özel bir önem gösteriyoruz. Kadınlarımıza destek olmak için kurduğumuz Kadın Dayanışma Merkezimiz her an kadınlarımızın yanında olacaktır” diye konuştu.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Ülkemizde her noktada uygulanan şiddetin son bulması için çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir, ‘Erkeksen Öfkeni Yen’ sloganı ülkemizin her köşesine yayılmalı ve uygulanmalıdır” dedi.
25 Kasım, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından belirlenmiş önemli ve özel bir tarih. Ülkemizde ve dünya çapında kadına yönelik şiddet ilk çağlardan bu yana kanayan bir yara. En gelişmiş ülkelerde bile kadına yönelik şiddetin boyutları tedirgin edici noktalarda.
Foça Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi, Bağarası, Foça ve Yeni Foça’da düzenledikleri bir dizi etkinlikle, Kadına Yönelik Şiddete Karşı hayır dedi.
Foça Bağarası’da düzenlenen etkinlikte, Kadına yönelik işlenen şiddet tartışılırken, şiddetten korunma, şiddete maruz kalan kadınlara sahip çıkma, adli makamlardan yardım alma gibi konularda geniş kapsamlı bilgiler verilirken, etkinlik film gösterimi ile son buldu.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri daha sonra Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde açılan fotoğraf sergisi ve film gösterimi ile devam ederken, 26 Kasım Çarşamba günü ise Yeni Foça Çok Amaçlı Salonda düzenlenen etkinliklerle de Kadına Uygulanan Şiddete hayır denilecek.
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından alınan bir kararla her 25 Kasım, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak anılıyor. Bugünün anlam ve önemi büyük çünkü şiddetin boyutları sadece 3. dünya ülkeleriyle sınırlı değil. Kadın hakları konusunda önemli gelişmelere imza atan ülkelerde bile, kadına yönelik şiddet giderek artıyor. Peki ciddi konu için seçilen gün neden 25 Kasım? Bu tarih Dominik Cumhuriyeti’nde 1930-61 yılları arasında ülkeyi yöneten diktatör Rafael Trujillo tarafından 1960’ta katledilen 3 kadın aktivist olan Mirabal kardeşler anısına Birleşmiş Milletler tarafından “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” olarak belirlendi. 25 Kasım`ın sembol isimleri olan Mirabal kardeşlerin en temel hakları olan özgür düşüncelerini ifade etmesine karşı uygulanan şiddet aslında bugün dünyadaki milyonlarca kadına uygulanandan farksız. Eşine düşüncelerine açtığında dövülen, ailesine aklından geçenleri söylediğinde cezalandırılan, hatta bazı ülkelerde toplum içerisinde kendisini ifade ettiği için linç edilen kadınların hepsi Mirabal kardeşlerin kaderini paylaşıyor.
Haber Merkezi
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |