Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
9 Mart 2018 Cuma - 08:06

Hissiyatını Kelimelere Döktü?

Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Hocaoğlu´nun babası Salih Hocaoğlu´nun, Giresun´un Tirebolu ilçesinde 7 Şubat 2018´de hayata gözlerini yummasının ardından, bir dost, bir kardeş olarak mektup kaleme alan Antalya Hakimi Erdoğan Çiçek

Hissiyatını Kelimelere Döktü?

Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Hocaoğlu´nun babası Salih Hocaoğlu´nun, Giresun´un Tirebolu ilçesinde 7 Şubat 2018´de hayata gözlerini yummasının ardından, bir dost, bir kardeş olarak mektup kaleme alan Antalya Hakimi Erdoğan Çiçek duygularını şöyle dile getirmiş:

SALİH HOCAOĞLU   

İçim, için için yanıyor benim de.  Bir dost, bir kardeş, babasını yitirmiş. Serinleten, ferahlatan dev gölgesi  babanın , ?benden bu kadar be yavrum? demiş: Gidiyorum.   

Babanın yitirilişi: Bir devrin batmasıdır. Duyarız, ara ara,  alırız babalarını yitiren arkadaşların haberlerini. Bunlar,  güncel birer haber olur sadece çoğu kez, nezaketen başsağlığı dilemeyi gerektiren. Dileriz. Halbuki orda, bir yerde, bir devir batmıştır. Kuşatan, saran, sarmalayan  o dev gölge, o suskun koruyucu yoktur artık. Bilmeyiz. Duymayız yokluğun yürekteki bitmeyen uğultusunu.   

Bu kez öyle değil. Öyle değilim. Salih Hocaoğlu´dur, bu kez çünkü, terk-i dünya eyleyen. Salih Hocaoğlu, babalık mefhumunu her zerresince  hisseden, yaşayan , ?baba harika bir imparatorluktur? fikrinde, onun  tebaası olmaktan memnun, hatta esrik;  babayı, babasını, Salih Hocaoğlu´nu, bilincinin olanca berraklığıyla yaşayan  bir evladın, bir oğulun, bir dostun, bir kardeşin babasıdır.   

Ekrem Hocaoğlu´nun babasıdır.   

Ekrem Hocaoğlu´nun gözleri, en ışıltılı haline, babasına dair hikayeler anlatırken bürünür.       Onu anlatırken, sanki  lirik bir halk şiirini  yüksek sesle  okuyor, sazıyla çok sevdiği bir türkü çalıyordur. Ben, ondan bilirim; Tirebolu´yu, Yaraş köyünü, oranın göğüne memnun memnun bakan, akarsuyunu, kuşunu, ağacını, toprağını, can yoldaşıymış gibi seven, koruyan; arazi uyuşmazlıklarına Türk Medeni Kanunu´ndan, eşya hukukundan, daha adil, daha hızlı çözümler bulan; yüreği, olanca saflığı, umarsızlığı, çıkarsızlığıyla Allah´a olan sevgiyle dolu Salih amcayı.  

Bir de, bir Mart ayında, bozkırların koynunda  birlikte ettiğimiz bir yolculuktan, bir eski zaman kasabasında, akşam namazını eda edeceği bir  cami arayışımızdan.  

Salih Hocaoğlu´nun dünyası, gerçektir, bir imparatorluk genişliğindedir. 

Şimdi, şu saatte, biliyorum, müdrikim ki;  Ekrem kardeşim, bir imparatorluk yitirmiştir.  

Hissiyatımı kelimelere dökmekten başka bir şey gelmiyor  elimden.    

Kardeşim Ekrem, dostum Ekrem, kederini  en incesinden yaşayacaktır. Yaşasın.   

O,  iyi bir evlattır.  

Ve, Hasan Ali Toptaş´ın deyişiyle, babası, onda bitmeyen, bitmeyecek upuzun tiratlardır.   

Salih amca; ruhun şad, mekanın cennet olsun.   

Kardeşim Ekrem; sabrın alası seninle olsun, başın sağolsun? 

14.02.2018-Antalya
Erdoğan Çiçek 
Antalya BAM Üyesi
Hakim

 
Şehitlerin Ruhuna
 
Hedefler büyüdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Şehitlerin Ruhuna
Şehitlerin Ruhuna
 ?Ben Yaparım Ben Oynarım?
?Ben Yaparım Ben Oynarım?
İlk Mektupları Mehmetçiğe
İlk Mektupları Mehmetçiğe
MUHTEŞEM AİGAİ ANTİK KENTİ´NDE?
MUHTEŞEM AİGAİ ANTİK KENTİ´NDE?
3 Mart Devrim Yasaları: 94 Yaşında
3 Mart Devrim Yasaları: 94 Yaşında
Menemen´de İz Bırakanlar
Menemen´de İz Bırakanlar
GÜLÜŞ TASARIMI
GÜLÜŞ TASARIMI
KARANLIK
KARANLIK
MERVE BOĞA
MERVE BOĞA
ACABA HAMİLE MİYİM?
ACABA HAMİLE MİYİM?
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın