Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
22 Temmuz 2016 Cuma - 08:00

?Gazi Mahallesini Hiçe Sayıyorlar?

Menemen´in Sesi Gazetesi olarak muhtarlarımızla başladığımız ?Mahallenizin Sesi? projesi kapsamında Koyundere Gazi Mahalle Muhtarı Kadri Kahya´yı Menemen Medya Merkezi´nde ağırladık.

?Gazi Mahallesini Hiçe Sayıyorlar?

?Gazi Mahallesini Hiçe Sayıyorlar?

Menemen´in Sesi Gazetesi olarak muhtarlarımızla başladığımız ?Mahallenizin Sesi? projesi kapsamında Koyundere Gazi Mahalle Muhtarı Kadri Kahya´yı Menemen Medya Merkezi´nde ağırladık.

 

S.D.B: Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

K.K: 1972 yılı Koyundere doğumluyum. Dededen Koyundereliyim. Koyundere´nin kurucularındanız. Esas mesleğim esnaflık, tüp bayisiyim. Aynı zamanda zahireciyim de.

 

S.D.B: Muhtarlık görevini kaç dönemdir yürütüyorsunuz? Nasıl muhtar olmaya karar verdiniz?

K.K: Muhtarlıkta ikinci dönemim. Vatandaş muhtar olmamı istedi. Vatandaşın gözünde en büyük etken esnaf olmamdı. Vatandaş çabuk ulaşacağı bir muhtar istiyor. Bir önceki dönem de muhtar adayı olmuştum ama 7 oyla kaybettim. Bir sonra ki dönem yine aday oldum o zaman kazandım.

 

S.D.B: Mahallenizin şu anki nüfusu ne kadar?

K.K: 2 binin üzerinde nüfusumuz var. 2 bin 500 diyebiliriz.

 

S.D.B: Mahallenizde en çok karşılaştığınız sorunlar nelerdir?

K.K: En çok karşılaştığım sorun mahallede parke taşı ve asfalt anlamında yol sorunu. Başkanımız bizi üvey evlat gibi görüyor. Böyle bir ayrımcılık yok. Koyundere Gazi Mahallesine geldiği zaman ya kepçenin işi oluyor, ya çöpçünün ya da parkçının işi oluyor. İki ağaç kesilecek arıyorsun motorun benzini yok deniyor. Örneğin ramazandan birkaç gün önce hocalar rica etti. Muhtarım cami boyanacak itfaiye aracı bulabilir misin dediler. Müdürler tamam dedi itfaiye aracı 3 saat çalıştı. Bitmeden aracı geri aldılar. 800 liralık boyayı heba ettik. İmece usulü para topladık ve bitirdik. Yeniden boya aldık, vinç tuttuk. Başkana ilettiğim de haberim yok dedi. En büyük sıkıntım ne ilçe ne de büyükşehir belediyesi ile yeterince iletişim kuramamak. Geçen yıl 7515 sokakta yol bozuk olduğu için servis aracı devrildi evin mutfağına girdi. Fotoğrafladım büyükşehire mail ile attım. Kışın çamur, şimdi toz. Koyundere Gazi Mahallesi başkanların gözünde hiç sayılıyor, hem büyükşehirin hem Menemen´in. Özellikle sözüm Menemen´e. Çünkü Koyundere CHP belde başkanlığı, gençlik kolları başkanlığı yaptım, parti yönetiminde bulundum delegelik yaptım ve başkan aday olduğunda başkana oy verin diye kapı kapı gezdim. Yanlış anlaşılmasın oy verdim diye bana ayrımcılık yapılsın istemiyorum ama 30 Ağustos´da, Seyrek´te, Uğur Mumcu´da ne varsa Gazi Mahallesinde de o olsun istiyorum. Mesela yukarda bizim bir yatırımız var.  Orada ağaç dikelim dedik ağaç vermediler. Dünyanın ve yurdun çeşitli yerlerinden oraya insanlar geliyor, bank koyalım dedik. Bizim araç oraya çıkmaz dediler, adam mercedesle çıkıyor. Orman Bölge Müdürlüğü toprak ama sert zeminden güzel bir yol yaptı. 3 bank vermediler. Koyundere sorumlusunun getirdiği kırık dökük 4 bankı kendi cebimden 400 liraya yaptırdım.  Helali hoş olsun Allah için yaptım. Bu şartlarda bir daha muhtar adayı olmayı düşünmüyorum. Hizmet alamayacaksak niye muhtar olalım ki?

 

S.D.B: Mahalle sakinlerinizden en yoğun gelen talepler nelerdir?

K.K: Vatandaştan en çok yol konusunda şikayet alıyorum. Vatandaş ağzına geleni bana ve aileme söylüyor. Sayılan ve sevilen aileydik Koyundere´de, başkan sayesinde sıfıra düştük. İftar yemeği için Başkan mahalleye geldiğinde bir dakika görüşme fırsatım oldu. Zafer Mahallesine gideceğim diyerek ayrıldı. Hiçbir şey anlatamadım. Ev sahibi olduğum için iftara katıldım. Yoksa hiçbir etkinliğe katılmıyorum. Mustafa Kemal Atatürk Caddesi No:56 önünden 748, 848 eshot otobüsleri geçerken yolcular beddua ediyor. Doğalgaz, İZ-SU geçti ama öylece yol kaldı. Sayıyorum tam 121 gün oldu. Oysa 20 metre taş döşense yeter. Başkana ilettiğimde 20x65 mahalle hesapla dedi. Bunun hesabımı olur. Çöp tenekesi bile istediğimizde deliği bize veriliyor. Ahıska Türklerinin oturduğu TOKİ konutları bizde. Adamlar böyle bir hizmet yoksunu bir yer görmedik diyorlar. Sinek ilacı attıracağız yalvarmayla. Bu böyle olmaz. Bu hizmet değil. Mahalleme bir taş bile koyduramadım. Siyaset böyle olmaz.

 

S.D.B: Mahallende çocuklara ayrılmış park var mı?

K.K: Bir tane çocuk oyun parkım yok. Büyükşehir´e bu konuda gittim. Bu konuşmamın daha fazlasını yaptım. İki tane salıncak altı toprak, taş hepsi o, bir de tahterevalli kondu. Muhtarım altını biz yapamayız çok para tutuyor dediler. Gazi Mahallesini hiçe sayıyorlar hem büyükşehir hem Menemen. En çokta Menemen Belediye Başkanı. Hani demokrasinin temel taşıydık.

 

S.D.B: Menemen Belediyesi ve Menemen Belediye Başkanı Sayın Tahir Şahin ile ilişkileriniz ve iletişiminiz ne durumda?

K.K: Özel kalemi arıyoruz. Onlar bize bir saat veya 1 hafta içinde dönüyorlar. Kısıtlı zamanda ne anlatabilirsen?

 

S.D.B: Menemen Belediyesi´nden acil çözüm bekleyen sorunlarınız var mıdır? Varsa nelerdir?

K.K: 4 sokağımın acilen bitmesi lazım. Stabile asfalt atılmıştı, o da zamanla aktı, şimdi kum kaldı. Servis aracı eve girdi. Defalarca ilettim. Tam 4 yıl oldu. Hastayı almak için ambulans sokağa giremedi. Sedye ile taşıdık. Büyükşehir ilçe sınırlarında diyerek ilçeye yolluyor. İlçe ise param yok diyor.

 

S.D.B: İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili beklentileriniz var mı? Varsa nelerdir?

K.K:  Menemen´in yapmadığı sokakları onlar yapsın. TOKİ´nin içinde 7726 sokak var,  parke taşları arasında artık kum kalmamış onu yapsın. Defalarca dilekçe yazdım. Ege Tarımsal Araştırma altında büyük bir gölet var, sinek yuvası. Büyükşehir ilçe belediyesine yolladı. Başkan yardımcısı bizim sınırlarımız içinde değil cevabını verdi. Ben Koyundere Gazi Mahallesi kimin sınırlarında bilemedim. Göletin suyunu tahliye ettirmeye Araştırma Müdürü izin vermedi. Her an can kaybı yaşanabilir endişesindeyim.

 

S.D.B: Mahalle sakinlerinizin ağırlıklı iş alanları ve geçim kaynakları nelerdir?

K.K: Benim mahallem eski Koyundere köyünün olduğu yer. Yerli halkın olduğu yer çiftçi, Toki tarafı ise işçi. 113 ahıskalı var. Gariban kesim genelde. Hizmet almadığı için mahalleye geldikleri için bin pişmanlar genelde.

 

S.D.B: Mahallenizde kurulu spor kulübü, spor sahası ve spor tesisi var mı? 

K.K: Koyundere gençlik spor kulübü var.

 

S.D.B: Mahallenizde kurulu dernek var mı?

K:K: Ahıska Türklerinin derneği var.

 

S.D.B: Bulunduğunuz mahallede eğitim kurumu var mı?

K.K: Bir toki okulumuz var. Bu sene açıldı Allah´a şükür. Yalnız aşağı katı açıldı. Koyundere okulumuz mahkemelik. Şimdi o okul olmazsa Koyundere biter. Birçok aile okul sorunu nedeniyle Menemen´e taşınıyor. Okul yok, öğrenim zayıf. Sınıflarda 60 kişi var. Acilen bu okulun sorununun çözülmesi lazım. Giden valimize ziyaretinde anlatmıştım. Şimdi yeni gelen valimize yeniden anlatacağız.

 

 

S.D.B: Bulunduğunuz mahallede sağlık ocağı var mı?

K.K: Sağlık ocağı bir tane var ama yetersiz. Bir doktor 160 hastaya bakıyor günde. İki doktor var, İlçe sağlığa başvurdum. Üçüncü doktor gelmiş. Mobil hizmet verilecek deniyor. O zaman biraz rahatlarız. Toki çok uzak. En azından vatandaş sağlık yönünden rahat eder.

 

S.D.B: Mahallenizin ulaşım ile ilgili sorunları var mı?

K.K: En büyük sıkıntı metro durağımızın olmaması. 5 bin imza topladık. İki kere yol kestik, hiçbir sonuç alamadık. Şu anki Başbakanımız o zaman Ulaştırma Bakanıydı. Bizzat kendisiyle telefonla ben konuştum. Muhtarım tamam dedi. Ama olmadı. İnşallah başbakan oldu bize metro durağı yapar artık diye düşünüyorum.

 

S.D.B: Mahallenizde alt yapı, üst yapı talepleriniz var mı?

K.K: Alt yapı anlamında yağmur suyu ile kanal suyu aynı yerde. Yağmur yağdığı zaman 7505 sokak, 7521, 7502,101/ 1-2-3-4 sokakların hepsinin tuvaletlerinden çıkıyor. İzsu´ya ilettim. Sürekli halledeceğiz diyorlar. Aslında çözüm çok basit. Bir saatte halledilir. Yanında ıslah edilen dere var. 200 metre, Mustafa Kemal Atatürk Caddesinin yağmur suyunu alacak ıslah edilen dereye bağlayacak. Üç yerden bağladın mı iş tamam. Ama yapan yok.

 

S.D.B: Muhtarlık yetkileri, maaşı ve sosyal güvencesi yeterli mi? Geçmiş ve bugünkü muhtarlığı değerlendirin desek?

K.K: Maaş 1300. 700 lira Bağ-kur ödüyorum. Esnafın ve ülkenin durumu belli. Prim ödemede çok zorlanıyorum. Devlete hizmet yapıyoruz ama biz devletin kaçak işçisiyiz. Sosyal güvencemiz yok. Böyle bir şey dünyanın hiçbir yerinde yok. Birisi saraya çağırıyor siz olmazsanız biz olmayız diyor. Üstümüze basıp meyve yiyorlar. Biz basamak değiliz. Yetkimiz sıfır. Saygınlığımız kalmadı. Hiç unutmam bir büyüğümüz muhtar olacağım zaman niçin muhtar olacaksın diye sordu ben de hizmet için demiştim. Muhtar olmayı düşünürsen Allah ne der diye düşün dedi. Şimdi bu kulağımda küpe. Muhtarken öbür tarafa gidersem direk cehenneme giderim çünkü hizmet yapmadım.  İlçe belediyesi bana bir şey vermedi. Kendimi itilmiş hissediyorum.

 

20 metre yola bile taş döşetemedim

 

 

 

 

 

 
?DEMOKRASİ VARSA HEPİMİZ VARIZ?
 
Menemen Darbeye Karşı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Orta Refüj - Asansörlü Üst Geçit -  Trafik Lambaları
Orta Refüj - Asansörlü Üst Geçit - Trafik Lambaları
Üzümümüz kalıntısız ve kaliteli
Üzümümüz kalıntısız ve kaliteli
Burhan Kızıltepe Son Yolculuğuna Uğurlandı
Burhan Kızıltepe Son Yolculuğuna Uğurlandı
İZ-SU´dan Biraz Daha İyileştirme
İZ-SU´dan Biraz Daha İyileştirme
TOPRAK SAHADAN GELEN ŞAMPİYONLAR
TOPRAK SAHADAN GELEN ŞAMPİYONLAR
Selçuk istasyonuna tarihi dokunuş
Selçuk istasyonuna tarihi dokunuş
İzmirim Kart´ta yeni dönem
İzmirim Kart´ta yeni dönem
FOÇAZADE KONSER MARATONUNA PİNHANİ İLE BAŞLIYOR
FOÇAZADE KONSER MARATONUNA PİNHANİ İLE BAŞLIYOR
Çaltı´da İlklerin Buluşması
Çaltı´da İlklerin Buluşması
Ömür Boyu Mutlu Olun
Ömür Boyu Mutlu Olun
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın