Menemen Ziraat Odası şubat ayı içinde yapacağı Genel Kurul öncesinde, geçtiğimiz pazar günü Delege Seçimlerini tamamladı.
66 delege seçildi
Menemen Ziraat Odası olarak Delege Seçimlerini tamamladıklarını belirten Menemen Ziraat Odası Başkanı A. Metin Karagöl, ?Arkadaşlarımız gerçekten çok özveri ile çalıştılar. 66 tane delegeliğimiz var. 66 yerde delege seçimimizi tamamladık. 66´ının 5 tanesi Çiğli´ye bağlı Kaklıç, Sasalı, Harmandalı, Ataşehir ve Balatçık. Gerisi Menemen´e bağlı yerler. Seçimimiz çok güzel geçti. Aşağı yukarı 40 kadar eski delegemiz tekrar seçildi. Bunun dışında da 23 yeni delegemiz var. Çok mutluyum bu yeni seçilen arkadaşlarımızın çoğu gençlerden oluşuyor. İlk işim ne yapıp edip bunları bir araya getirip artık Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi mi olur veya bir başka tarımsal kuruluş mu olur, Menemen´imizin üretimleri ile ilgili bir yere bu çocukları gönderip hem birbirleri ile kaynaşsınlar hem de Menemen´e yenilikleri aktarsınlar. Çünkü tarım 4.0 döneminde, tarımda müthiş yenilikler ve uygulamalar var. Gençlerin bilinçlenmesi, geleceğimiz adına bunu çok önemsiyorum? şeklinde görüş belirtti.
?Menemen´de Mutlaka Kooperatif Olmalı?
Başkan Karagöl sözlerini şöyle sürdürdü, ?Delege seçiminin sonrası seçilen arkadaşları Kaymakamlığımıza onaylatmak üzere sayın Kaymakamımıza ulaştığımızda, Kaymakamımız bizleri odamıza gelip ziyaret etme inceliğinde bulunarak delege seçimimizi onaylamış oldu. Bundan sonraki seçim takvimimize göre sanırım Şubat ayının ilk haftası gibi genel kurulumuzu yapacağız, bu tarihi kendimiz belirleyeceğiz. Bu delege seçiminde bizlere destek veren çiftçilerimize, delege olan arkadaşlarıma, özellikle de gençlere sizler aracılığıyla buradan bir kez daha hepsine çok teşekkür ederim. Önümüzde çok zorlu ve önemli görevler. Bu zorlu görevlerde bu arkadaşlarımızla Menemen´imize iyi hizmetler vereceğimize inanıyoruz. Çok çalışmamız lazım. Tarımda en önemli sorunumuz Menemen´de kooperatifimiz yok. Dünyanın tarıma önemi arttı ama Türkiye´nin de tarıma ihtiyacı büyük. Türkiye son 10 senedir tarım üretimi açığını ithalatla kapatma çabasında, üretime tam ağırlığını veremiyor. Bunun da sıkıntısını yaşıyoruz ülke olarak. Türkiye´nin tarım haritalarının çıkarılması, tarım alanlarının bölgesel olarak korunması, nehirlerin temiz tutulması ve tarımda planlı üretime geçilmesi gerekiyor. Ve bunların hepsini yapabilmek için de devlet kontrolü ile her ürün bazında bölgesel kooperatifleşmeye gidilmeli. Hal yasasının değişimi sorunu çözmez. Kooperatifleşme olursa hem çiftçi ucuz hammadde temin etmiş olur hem de tüketiciye birinci elden daha uygun fiyata tarım ürünü sağlanmış olur. Ülkemizin tarımda yeniden yapılanmaya gitmesi gerekiyor diye inanıyorum. Bu görüşler ışığında Menemen´de de mutlaka ve mutlaka bir soğuk hava deposu ve kooperatif olmalı bir de halimiz bölge hali şekline gelmeli diyorum. Yeni dönem için yapmayı planladığımız çalışmaları bu şekilde sıralamak isterim?
Haber: S. Derya BOSUT
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |