Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
18 Mart 2023 Cumartesi - 21:33

Şehit Teğmen Altuğ Karaburun ve Şehit Teğmen Koray Cömert Anısına

Şehit Teğmen Altuğ Karaburun ve Şehit Teğmen Koray Cömert Anısına

18 Mart Çanakkale Zaferinin 108. yıl dönümünde 1993’lüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Kubilay ilkokuluna kazandırılan Şehit Hava Pilot Teğmen Altuğ Karaburun ve Şehit Piyade Teğmen Koray CÖMERT kütüphanesinin açılış töreni gerçekleştirildi.

Gelibolu Yarımadası’nda bundan tam 108 yıl önce yaşanan Çanakkale Savaşlarında düşmana karşı mücadele vererek kanının son damlasına kadar savaşan ve büyük bir zafer kazanan Şanlı Türk Ordusu ve şehitlerimiz bugün bir kez daha saygı, rahmet ve minnet ile anılırken 1993’lüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Menemen Kubilay ilkokuluna kazandırdığı kütüphanenin açılışında duygusal anlar yaşandı.

Açılış Törenine Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Fatih Oğuz, Menemen Belediye Başkan Vekili Yusuf Demirci, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kaçar, Menemen İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Şehit Altuğ Karaburun’un Abisi Gökhan Karaburun, Şehit Koray Cömert’in Ablaları, şehit yakınları, Öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Kütüphaneler Özeldir

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Menemen Kubilay İlkokulu Müdürü Dursun Özer “Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. İnsanlar için bu kadar değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunur ve araştırmacıların, öğrencilerin, tüm insanların hizmetine sunulur. Kuşkusuz çoğu kişinin kendi evinde kitaplığı vardır ama buradan sadece kendisi ve yakınları, tanıdıkları yararlanabilir. Oysa kütüphanelerden çok geniş kitlelerin yararlanma olanağı vardır. Üstelik böyle bir özel kitaplığa sahip olan kimsenin de kütüphanelere gereksinimi vardır. Çünkü özel bir kitaplık asla kütüphanelerin zenginliğine erişemez.

Günümüzde uygarlık çok gelişmiştir. Radyo, televizyon, bilgisayar, internet gibi iletişim ve bilgilenme araçları çok gelişmiştir. Ne kadar gelişse, yaygınlaşsa da bunların hiçbirisi kitabın yerini tutamaz. Zaten dünyanın en gelişmiş ülkelerinde kitaba, kütüphaneye olan ilginin azalmaması, hatta artması bunun kanıtıdır. Bu vesile ile kütüphanemizi oluşturmada emeği geçen başta 93’lüler derneği olmak üzere herkese teşekkür eder, Şehit Teğmen Altuğ KARABRUN ve Şehit Teğmen Koray CÖMERT başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine de sabırlar dilerim.”


“Çanakkale Geçilmez”

1993’lüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına Emekli Muhabere Albay Aytekin Kadıoğlu “Bugün tarihin en şanlı destanlarından birinin yazıldığı ve yedi düvele “Çanakkale geçilmez” dedirtilen gün. Bugün resmi kayıtlarda 250.000 şehitle kazanılan o büyük zaferin 108. yıl dönümü. Gururluyuz bugün. Minnettarız bugün. 250.000 vatan evladı; hiçbir şeyi düşünmeden vatan için, mücadele etti. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun. Bin yılı aşkın süredir bu toprakları kanlarıyla bizlere yurt yapan aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı mukaddes mirası layıkıyla korumak ve gelecek nesillerimize gurur duyacakları bir ülke bırakmak için var gücümüzle mücadele etmek bugünkü nesiller olarak üzerimizdeki en önemli sorumluluktur. Mukaddes anılarını, böylesine anlamlı bir günde yaşatmak imkânını elde ettiğimiz, Aziz Şehitlerimiz Koray Cömert ve Altuğ Karaburun’un aramızdan ayrılışlarının derin hüznünü ve onlarla silah arkadaşlığı etmenin tarif olunmaz gururunu, sizlerle paylaşmak istiyorum.”

“Ruhları Şad Olsun”
Derneğimiz; 1993 yılında Harp Okullarından Teğmen Rütbesi ile mezun olarak Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına katılan ve uzun yıllar yurdun dört bir köşesinde büyük bir gururla hizmet ettikten sonra emekli olan ve halen görevdeki silah arkadaşlarımızca, mazide kalan anılarımızı yaşatmak ve ilk günkü sıcaklığı ile gelecekte de dostluğu, yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak için 2019 yılında kurulmuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olan bizler için “devre arkadaşlığı”, dostluktan ve kardeşlikten öte, sarsılmaz ve ebedi bir bağdır. Nitekim şu an manevi huzurlarında bulunduğumuz sevgili arkadaşlarımız, Aziz Şehitlerimiz P.Tğm. Koray CÖMERT ve Hv. Plt. Tğm. Altuğ KARABURUN’da, bizler gibi 1993 yılında Harp Okulundan mezun olan devre arkadaşlarımızdır.”

Şu an bulunduğumuz bu tarihi Kubilay İlkokulunda sıra arkadaşı olarak eğitim hayatlarına başlayıp, Namık Kemal Ortaokulu ve sonrasında da İzmir Maltepe Askeri Lisesi’ne girerek Silahlı Kuvvetlere adımını atan Aziz Şehitlerimizin anılarını en iyi yaşatabileceğimiz yerin, bu cıvıl cıvıl koridorlar olduğu düşüncesine ulaştık. Nitekim, Cumhuriyet şehidimiz Asteğmen Kubilay’ın da bu okulda öğretmenlik yaptığını öğrenmek, bizlere ayrıca bir gurur kaynağı olmuştur. Ebedi dostlar ahirette yeniden buluşmuşlardır. Aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz. Ruhları şad olsun.

Teşekkürler

Kütüphanemizin açılışında bizlerle birlikte olan sevgili Koray CÖMERT’in ablası Feray ve Füsun hanımefendiye ve sevgili Altuğ KARADUMAN’ın ağabeyi Gökhan beyefendiye şükranlarımızı sunuyoruz.

Okulumuz kütüphanesinin komple tefrişi yapılarak, 625 adet kitap, bilgisayar, projeksiyon cihazı, çalışma masaları, 30 adet sandalye hediye edilmiştir. Naçizane teşebbüsümüzde, bizlerden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen tüm devre arkadaşlarımıza, bu girişimimizi tesadüfen öğrenip, en büyük hayrın eğitime yapılan destek olduğunu ifade ederek gayretimize katkı sağlayan BMC firmasına, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret Anonim Şirketi yöneticilerine, bizlerin bu düşüncesini hayata geçirme fırsatını sağlayan eğitim ve öğretim ordusu mensubu değerli öğretmenlerimize ve okul idaresine şükranlarımızı arz ederiz. Sevgili çocuklar; bağışlanan bu kitaplarla dünyayı daha iyi anlayıp, kendinizi geliştirebilirsiniz. Farklı dünyaları keşfedebilir, hayal gücünüzü kullanarak kendinizi o dünyanın içinde hissedebilirsiniz. Kitap okumanın keyfini keşfedin ve eğlenin. Bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve özlemle anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum...” şeklinde ifade etti.

İnsanların sevdiklerini kaybettiklerinde oluşan boşluğu ilk günkü gibi yaşadığını ifade eden Şehit Hava Pilot Teğmen Altuğ Karaburun’un abini Gökhan Karaburun “O boşluk yakınlarının, sevdiklerinin sarılması ile gideriliyor. Bugünün o günlerden birisi olduğunu düşünüyorum. Kardeşim Altuğ ve Koray can arkadaşıydılar. Koray’ın abisi olmadığı için iki ablası var ve bende Koray’ın abisiyim. Kardeşimle birlikte büyüdüler. Benimde mezun olduğum Kubilay İlkokulu’nda hem sıra hem de can arkadaşıydılar. Silah arkadaşı oldular. Zannediyorum şu anda da birlikte ve bizi gözetliyorlar. Şehitler ölmez diye biliyorum. Altuğ şehit olduktan sonra eşyalarını gönderdiler. Pantolonundan bir not çıktı. Bir şiir kendisi mi yazdı, bir yerden mi aldı bilmiyorum. Başka bir yerde görmediğim için kendisinin yazdığını düşünüyorum.  Şöyle başlıyordu satırları

‘Gidiyorum hiç ölüm yoktur yıldızlara,
Onlara öldü zannedenler
başka tepenin ardında yeniden ve neşe ile
hayat dolu bir şekilde parladıklarını bilemezler.’

İnanamadım tabii. Daha önce hissetmiş miydi, yoksa Koray için mi yazmıştı. Menemen Parkı’nın içinde anıt bir çeşme var. Yine onun çok yakın bir arkadaşı Ayvaz Çıldır tasarlamıştı o çeşmeyi. Bu dörtlüğü oraya da koyduk. Bir yıldız gibi orada parlıyordu. Şimdi sizlerin sayesinde burada Kütüphanede genç evlatlarımıza kahramanları olarak, yıldız gibi Koray ve Altuğ parlayacak.

Bu projeyi düşünerek hayata geçiren 93’lülere, Kaymakamımıza, Okul müdürümüze aile adına çok teşekkür ederim. Katılımınız için hepinize teşekkür ederim. Bugün Çanakkale Zaferi’nin 108 yıl dönümü. Ben Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşı olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Saygı ve şükranlarımı arz ediyorum.

Tören Plaket ve kurdele kesimi ile son buldu.

Şehit Piyade Teğmen Koray Cömert Kimdir?

Şehit Piyade Teğmen Koray Cömert 22 Şubat 1971 tarihinde İzmir’in Menemen ilçesinde doğmuştur. İlk öğrenimini Menemen Tevfik Fikret İlkokulunda sonrasında ise 1981-1982 döneminde Menemen Kubilay ilkokulunu tamamlamıştır. Sırasıyla Şehit Kemal Ortaokulu, Maltepe Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulu bitirerek, 1993 yılında teğmen olarak mezun olmuştur. 28 Eylül 1994 tarihinde Eğirdir Gölü üzerinde yapılan eğitim atlayışında şehit olmuştur. Ebedi istirahatgahı Menemen Şehitliği’ndedir.

Şehit Hava Pilot Altuğ Karaburun Kimdir?

Şehit Hava Pilot Altuğ Karaburun,  09 Temmuz 1971 tarihinde İzmir’in Menemen ilçesinde doğmuştur. İlk öğrenimini 1977-1982 yılları arasında Menemen Kubilay ilkokulunu tamamlamıştır. Sırasıyla Şehit Kemal Ortaokulu, Maltepe Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulu bitirerek, teğmen olarak mezun olmuştur.
28 Aralık 1995 tarihinde kullandığı F-4 uçağının Midilli Adası açıklarında düşmesi sonucu şehitlik mertebesine ermiştir. Şehit Karaburun’un naaşı tüm aramalara rağmen bulunamamış, halen ege denizinde yatmaktadır. Aziz hatırası Kadife Kale Şehitliği’nde Kitabe dikilidir.

Haber Erhan ÖZALP

 
ÇANAKKALE GEÇİLMEZ !
 
PEHLİVAN’DAN RAMAZAN AYI MESAJI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ÇANAKKALE GEÇİLMEZ !
ÇANAKKALE GEÇİLMEZ !
İZTAŞIT KOLAYLIĞINDA DÖRDÜNCÜ DURAK FOÇA
İZTAŞIT KOLAYLIĞINDA DÖRDÜNCÜ DURAK FOÇA
YKS ÜCRETLERİNİ MENEMEN BELEDİYESİ KARŞILAYACAK
YKS ÜCRETLERİNİ MENEMEN BELEDİYESİ KARŞILAYACAK
BİZİ GÜÇLÜ KILAN TÜM KADINLARIMIZA SAYGIYLA…
BİZİ GÜÇLÜ KILAN TÜM KADINLARIMIZA SAYGIYLA…
Menemen Belediyesi dün olduğu gibi bugün de yarın da…
Menemen Belediyesi dün olduğu gibi bugün de yarın da…
ÇOCUKLARIMIZ HEP GÜLSÜN
ÇOCUKLARIMIZ HEP GÜLSÜN
MENEMEN BELEDİYESİ’NDEN AFETZEDELERE PSİKOLOJİK DESTEK
MENEMEN BELEDİYESİ’NDEN AFETZEDELERE PSİKOLOJİK DESTEK
Çarşamba günü Türkiye bu yayına kilitlenecek
Çarşamba günü Türkiye bu yayına kilitlenecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden depremzedelere psiko-sosyal destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden depremzedelere psiko-sosyal destek
Deprem bölgesine İzmir’den destek sürüyor
Deprem bölgesine İzmir’den destek sürüyor
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın