Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
26 Temmuz 2014 Cumartesi - 09:26

Ramazanın Ardından Bayram Sevinci

Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala yaklaşan bayramın telaşı sardı herkesi. Çocuklar için bayram büyüklerinin elini öpüp harçlık alma büyükler için de bilindiği üzere hayatın içinde yer alan kabristan ziyaretleriyle büyü

Ramazanın Ardından Bayram Sevinci

Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala yaklaşan bayramın telaşı sardı herkesi. Çocuklar için bayram büyüklerinin elini öpüp harçlık alma büyükler için de bilindiği üzere hayatın içinde yer alan kabristan ziyaretleriyle büyüklerini hatırlama şeklinde tanımlanabilir.

“Kabir ziyaretleri sünnettir”

Bilindiği üzere yaşayan insanların hayatı içinde kabristan ziyaretleri unutulmaz.

Din görevlilerinden edinilen bilgilere göre , “Kabristan ziyaretleri sünnettir. Bilindiği üzere bayramlarımız sevinç, neşe ve mutlu olduğumuz hayatımızın içinde özel bir yeri olan zaman dilimlerindendir. Allah bu günlerde insanların birbirlerine karşı sevgi, saygı ve hürmetli, güler yüzlü olmalarını istemiştir. Yaşayan insanların böylesine coşkulu ve mutlu oldukları bir anda bu manevi atmosferden ebediyete uğurladıkları anne baba eş dost ve yakınlarını belki de canından çok sevdiği çocuklarını unutmadıklarının bir göstergesi olarak kabristanlık ziyaretlerini de unutmazlar. Her yıl sevinçle kutladıkları bu bayram günlerinde yalnız kalmanın verdiği üzüntüyle onların daima kalplerinde olduğunun bir göstergesidir bu ziyaretler. İşte bizler yaşayanları unutmadığımız gibi ebediyete göç eyleyenlerinde unutmayan bir milletin çocuklarıyız.

Bayramlar Sevinç Günleridir. . . . .

Ramazan ayında oruç tutarak Allah’ın emrini yerine getiren, Allah yolunda fedakârlık gösteren, bayram namazını topluca kılan Müslümanlar görevlerini yapmış olmanın sevinç ve mutluluğunu yaşarlar. Ramazanda zekât ve fitre ile yoksullara yardım ellerini uzatılarak böylece zengin ve fakir arasında gerçek anlamda bir sevgi ve saygı meydana gelir.

Bayramlarda anne baba ve büyükler ziyaret edilir, dargınlıklar barışır, hısım ve akrabalar arasında karşılıklı hediyeleşmeler dostlukları pekişir. Toplumda yaşanan bu ortak sevinç, dini ve milli duyguları kuvvetlendirir. Bayramların getirdiği huzur içinde yorgunluklar gider sevinçler artar. Bütün insanlar bayramlaşır, uzakta olanlara mesajlar, tebrikler gönderilerek gönülleri alınır. Bayramlar ALLAH’IN kulları için tahsis ettiği özel günlerdir. Bu günleri bütün Müslümanlar ALLAH rızazına uygun olarak değerlendirmelidirler. Kabir ziyaretlerinde ise ahirete göç eyleyenler için dualar edilir. Kur’an okunarak ruhları şad edilir. Kabristan ziyaretinde Yasin süresini okunması müstehaptır. Ziyaret anında kabirler çiğnenmemeli kirletilmemeli, dinen yasaktır” ifade edildi.  

Öte yandan 27 Temmuz Pazar günü saat 10.00’dan itibaren Kubilay İlkokulu önünde Menemen Belediyesine ait otobüslerin ücretsiz olarak Menemen Kabristanlığına kabir ziyareti için tahsis edildiği bildirildi.

Haber: Ali Rıza KEMER

 
Menemen Belediyespor dünyayı dolaşacak
 
ARASTA CADDESİNE TARİHİ PROJE YOLDA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Yeni nesil dolandırıcılık yöntemi
Yeni nesil dolandırıcılık yöntemi
Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz
Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz
Bayram tatilinde trafik önlemleri artırılıyor
Bayram tatilinde trafik önlemleri artırılıyor
Kadir Gecesi`nde vatandaşlar camilere akın etti
Kadir Gecesi`nde vatandaşlar camilere akın etti
Körfez çiçek açtı
Körfez çiçek açtı
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın