Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
30 Eylül 2022 Cuma - 14:01

Menemenden Balkan Şampiyonu

Menemenden Balkan Şampiyonu

Yunanistan’ın Selanik kentinde yapılan 31. Balkan Masterler Atletizm Şampiyonası’nda Çekiç atmada Menemen’den ülkemizi temsil eden Hatice Alev Janetzka altın madalya alarak Balkan Şampiyonu oldu.

İZMAK’ın düzenlediği yılın sporcu ödülünü 2019 kazanan Hatice Alev Janetzka, 2021 yılında da Almanya’da yılın sporcu ödülüne layık görüldü. Hatice Alev Janetzka, 6 defa Türkiye rekoru 1 defa Balkan rekorunun sahibidir.

Yanıkköy´den Almanya´ya

Öncelikle kendini tanıtmasını istediğimiz Türk Milli Takımı Master Sporcusu Hatice Alev Janetzka aslen Menemenli olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü, 1953 doğumlu, yani 69 yaşındayım. İzmir´de doğdum. Annem Menemen-Yanıkköy´den, İzmir´de DSİ´de memur olan babama gelin gidiyor. Öylelikle İzmir´de doğdum. Anne vesilesiyle de Menemenliyiz. Ama tabii ki babam Denizli´den geldiği için Denizli de uzak olduğu için çok alakamız olamadı Denizli ile. Okul kapandığı zaman hemen Yanıkköy´e, Menemen´e gelirdik. 3 ay boyunca burada kalırdık. Hatta öyle olurdu ki, İzmir´e döndüğümüzde şiveniz değişmiş derlerdi. 16 yaşıma kadar bu böyle devam etti. 16 yaşımda evlenerek Almanya´ya gittim. İlk eşim Türk´tü.  O Almanya´da yaşadığı için ben de kendisi ile birlikte Almanya´ya gittim. Ayrılınca çalışmak mecburiyetinde olduğum için bir iş yerine girdim ve şimdiki beyimle tanıştım ve evlendim. Devamlı oturumumuzu kaybetmemek için 8 yıldır kışları Almanya´da yazları Menemen´de yaşıyoruz.

Spora voleybolla başladı

Spor hayatından da bahseden Hatice Alev Janetzka, Ben İzmir´de otururken, İzmir Ticaret Lisesi´ne gittiğim zamanlar okulun voleybol takımı vardı. Voleybolda bayağı başarılıydım. Hatta son sene beni milli takıma alacaklarını söylediler. Almanya´ya gittiğim zaman hayat şartları nedeniyle ilk önce bir spor yapamadım. Zaten Almanya´da o zaman (şimdi de olduğu gibi) voleybol yoktu. O nedenle atletizm yani koşuya başladım. Almanya´da her sokakta koşabilirsiniz, her formayı giyebilirsiniz, alete ihtiyacınız yok. Koşuyu hiç bırakmadım. 55 yaşıma kadar bu sporu getirdim.  Uzun atlama, yüksek atlama dahil atletizmin tüm dallarını yaptım. Ama öyle oldu ki çok atladığım halde uzun atlamada dengesiz bir hareketle iki ayak üzerine değil de bir ayak üzerine atlayınca kalçamı kırdım. Bu da bir sene spor yapamayacak olmamdı. Benim için bir sene spor yapmamak çok kötüydü, geriye dönüştü. O zaman dedim ki: yürümek, koşturmak, atlamak yok. Sen atışlara başla. Almanya´da antrenörlerle görüştüm. Beyim de antrenör zaten.  Disk, gülle, cirit, ağırlık ve çekiç atmayı denememi söylediler. 2012-2014 arası bu konuda çalıştım. Hepsini denedim. Ve anladım ki çekiç atma tam bana uygun bir branşmış, çok sevdim ve kısa zamanda büyük başarı yakaladım. Bilmiyordum ki, yoksa çok önceden başlardım.  Sırbistan´da 24.10 metre, Bulgaristan´da 28 metre atmışım. İkinci ve üçüncü olanlar 22 metrede kaldılar. şeklinde konuştu.

Her gün antrenman yapıyor

Antrenmanını bir gün bile aksatmamaya özen gösterdiğini belirten Janetzka,”İnanın her gün nerede olursak olalım eşimle beraber iki saat antrenman yapıyoruz. Evde dönme hareketi yapmanız lazım. Yoksa vücut unutuyor. Derler ki: vücudun unutması gençlerde 2 gün, yaşlılarda 3 veya 4 gün sürermiş. Yapmazsanız verim kaybı yaşarsınız” diye ifade etti.

Eşi de sporcu

Alman vatandaşı eşi Klaus Janetzka´ya da antrenmanlarda eşine nasıl yardımcı olduğunu sorduğumuzda, “Kollarının ve ayaklarının duruşu doğru mu ona bakarım. Başlamadan önce duruş çok önemlidir. Dönüşte hata yapmamak adına ifadesini kullandı. Eşi Klaus Janetzka´nın gençliğinde boksör olduğunu, artık yapmasa da antrenmanlarını hala sürdürdüğünü belirten Hatice Alev Janetzka, başarıda büyük payı olduğuna dikkat çekti.

Aynı zamanda Antrenör 12 yaşın altındaki çocukları da çalıştıran Hatice Alev Janetzka, genç çocuklarında rekorları bulunuyor.

Haber: Erhan Özalp

 

 
Balkan İkincisi Menemen’den
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A MENEMEN’DEN DAVET
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cem 2 Eylül 2023 Cumartesi 17:52

Harika bir kişiliğe sahipler tanıştığıma çok memnun oldum teşekkürler bravo

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Romanya - Bosna Hersek Maçında Kömürcüoğlu
Romanya - Bosna Hersek Maçında Kömürcüoğlu
Güden ve Çakmak Aileleri Barıştı
Güden ve Çakmak Aileleri Barıştı
Menemen’de Uyuşturucuya Gece Baskını
Menemen’de Uyuşturucuya Gece Baskını
İZTAŞIT’ta üçüncü durak Menemen
İZTAŞIT’ta üçüncü durak Menemen
Ertunç Motor Tarım Market Hizmete Açıldı
Ertunç Motor Tarım Market Hizmete Açıldı
MENEMEN 100. ZAFER YILINI KUTLADI
MENEMEN 100. ZAFER YILINI KUTLADI
30 Ağustos Zafer Bayramı Törenle Kutlandı
30 Ağustos Zafer Bayramı Törenle Kutlandı
Menemen Temsilcisi Levent Sarsıncı
Menemen Temsilcisi Levent Sarsıncı
Atatürk’ün Elini Öpen Hüseyin Tarhan Taburcu Oldu
Atatürk’ün Elini Öpen Hüseyin Tarhan Taburcu Oldu
MENEMEN ŞEHİT KAYMAKAM KEMAL BEY’İ UNUTMADI
MENEMEN ŞEHİT KAYMAKAM KEMAL BEY’İ UNUTMADI
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın