Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
4 Ağustos 2014 Pazartesi - 09:22

Menemen Belediyesi Ağustos ayı meclisi gergin geçti

Menemen Belediyesi Ağustos ayı meclisi gergin geçti (foto1) Menemen Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı geçtiğimiz Cuma günü Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. AK Parti Grubunun, Türkelli – Hatundere arasın

Menemen Belediyesi Ağustos ayı meclisi gergin geçti

Menemen Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı geçtiğimiz Cuma günü Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Belediye Kültür Merkezi’ndeki meclis toplantısına başkanlık eden Belediye Başkanı Tahir Şahin, oturumda yeterli çoğunluğun bulunduğunu söyleyerek meclis toplantısını açtı.

Meclis açılışında söz alan Başkan Şahin, Soma faciasında hayatını kaybeden 50 Kınıklı işçinin ailelerine Belediye olarak, maaşların banka promosyonundan doğan 90 bin liralık bölümünü yardım olarak verdiklerini belirtti.

İkinci maddesi olan geçmiş tutanak özetinin okunması ve kabulü maddesinde AK Parti grubu kendilerine geçmiş meclislerde kaydedilen görüntülerin bir nüshası verilmediği için bu meclis dahil bundan sonraki her mecliste, görüntüler verilene kadar, bu madde için ret oyu kullanacaklarını belirtti.

Başkan Şahin ise geçmiş tutanak ve özetlerin ellerine yazılı olarak verildiğini, bir yanlışlık varsa söz alarak bu konuda fikir beyan edilebileceğini belirtti.

AK Parti’nin ret oyuna karşın geçmiş tutanak özeti oy çokluğuyla kabul gördü.

AK Parti’den 3 soru önergesi

Komisyonlardan gelen raporların görüşülmesi sonrasında üyelerden gelen önergeler kısmına geçildi.

Burada AK Parti grubu tarafından 3 önerge verildi.

AK Parti Meclis Üyesi Arif Kuran tarafından verilen soru önergesinde, 10-12 Mayıs tarihleri arasında Türkelli – Hatundere sınırında kalan bölgeye bir firma tarafından dökülen katı atık maddelerden Belediye Başkanlığının haberi olup olmadığı ve bu konuda ne gibi bir yaptırımda bulunulduğu soruldu.

AK Parti Meclis Üyesi Av. Hakkı Durmaz tarafından verilen 2 soru önergesinde ise Cumhuriyet Meydanı altında bulunan katlı yeraltı otoparkının işletmesinin ne şekilde Menemen Belediyespor’a verildiği ve buradaki otopark ücretlerine yapılan zammın gerekçesi soruldu.

“Maddenin zararsız olduğu raporla ispatlandı”

Önergelere sözlü olarak cevap veren Başkan Şahin, “Anılan bölgeye katı atık dökülmesine belediyemizce izin verilmedi. Herhangi bir ücret istenmedi. Bu yer kısmen belediyeye kısmen hazineye ait bir alan. Alınan duyunlar üzerine zabıtamız tarafından anılan şirkete cezai işlem yapılmıştır. Buraya dökülen maddenin toprak analizini firmadan istedik. Herhangi zararlı bir maddeye rastlanmadığı görülüyor. Dokuz Eylül Üniversitesi ve TÜBİTAK’tan alınan raporlar” dedi.

Kuran, olayın gelişimini anlattı

Konu hakkında söz alan Arif Kuran ise, “10 Mayıs tarihinde anılan bölgeye Jandarma gelerek şirkette bu bölgeye dolgu yapılamayacağı bildiriyor. Şirket yetkilileri ise Menemen Belediyesi’nden izinleri olduğunu ifade ediyor. Jandarma bunu göstermelerini isteyerek oradan ayrılıyor. 12 Mayıs günü yeniden geliyor ve bu izni göremeyince rapor tutuyor. Vatandaşlar Büyükşehir Belediyesine yazı yazıyor. Büyükşehir 3 Haziran’da bu şikayetler üzerine bölgeye gelerek tutanak tutuyor. 4 Haziran’da şirket toprak analiziyle birlikte bir dilekçeyle Büyükşehir’e başvuruyor. Büyükşehir ise buradaki maddelerin Harmandalına götürülmesi için firmaya yazı yazıyor. Firma 140 kamyon toprağı buraya götürüyor. 4 Haziran tarihinde Menemen Belediyesi de Büyükşehir’e bir yazı yazarak bu alana firma tarafından dolgu malzemesi döküldüğü konusunda bilgi veriyorsunuz. Bu konu hakkında bilginiz olduğu görülüyor” diye belirtti.

“Allah’tan başka kimse işini yüzde 100 doğru yapamaz”

Yeniden söz alan Başkan Şahin, katı atık bertaraf işinin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu, fakat sorumlu bir yönetici olarak kendilerinin de bu işle ilgilendiğini belirterek, “Biz vatandaşın beyanını esas alırız. Vatandaşım gelmiş bana bu raporları sunmuş, bana beyanda bulunmuş. Biz buna inanırız. Deve güreşlerinin yapıldığı bu alana dolgu yapılması için geçtiğimiz yıllarda çeşitli firmalara bu izinlerde verdik. Bu bölgeyi parayla doldurmaya kalksak büyük bir miktar ödenmesi gerekirdi. Fakat biz bu yolla beş kuruş para vermeden bu işi yaptık. Bu olay gözden kaçmış. Allah’tan başka kimse işini yüzde 100 doğru yapamaz. Olaya Büyükşehir el atmış, bundan sonrası esas sorumlu olan kurumda. Sizlerde konuyu politize etmeyin artık” dedi.

İkinci soru önergesi konusunda da cevap veren Başkan Şahin, “Açık ihale usulüyle 10 yıllığına Menemen Belediyespor’a kiralanmıştır. Fiyatları Menemen Belediyespor yönetimi belirlediği için üzerinde herhangi bir yaptırımımız yok” diye belirtti.

Dilek ve temenniler bölümünde yapılan konuşmaların ardından Meclis, Eylül ayında tatil olduğu için1 Ekim Çarşamba günü 18.00’de toplanmak üzere kapatıldı.

Haber: M. Hulusi YILMAZ

 

 
Heyecan 31 Ağustos'ta başlıyor
 
1000 yıllık çınara gençlik aşısı”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
CHP Menemen İlçe Başkanı Taklak'tan Bayram Mesajı:
CHP Menemen İlçe Başkanı Taklak'tan Bayram Mesajı:
Foça'da Ekmeleddin İhsanoğlu'na Destek
Foça'da Ekmeleddin İhsanoğlu'na Destek
 SEÇİM ÖDEMESİ
SEÇİM ÖDEMESİ
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın