Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
25 Temmuz 2014 Cuma - 13:21

Kadir Gecesi İftar Sofrasında 4 Bin Kişi Vardı

Kadir Gecesi İftar Sofrasında 4 Bin Kişi Vardı

Kadir Gecesi İftar Sofrasında  4 Bin Kişi Vardı

Menemen Belediyesi’nin Kadir Gecesinde Şehir Parkında düzenlediği iftar yemeğinde süs havuzu alanı dolup taşınca park içerisindeki yollara ve çim alanların üstüne kadar uzanan bölüm üzerinde 4 bin kişi iftar açtı. İftara iki saat kala şehir parkında kurulan iftar sofralarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Tahir Şahin, iftar öncesi masaları tek tek gezerek vatandaşların kandilini kutladı.

Belediye tarafından şehir parkı içerisinde altı noktada kurulan iftar servisi ve 150 personelin masalara hurma-mercimek çorbası-orman kebabı-pilav ve kemalpaşa tatlısından oluşan iftar menüsü ikram edildi. Bu arada Menemen Belediyesi’nin Kadir Gecesi etkinliğinde sahnede yer alan Ege Organizasyon ekibince ilahi-fasıl ve konser yanı sıra semazen gösterileriyle unutulmaz dakikalar yaşandı.

Kadir gecesi iftar yemeğine; Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Dr. Ülkümen Rodoplu, CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Muhtarlar, Gaziler ve Menemenliler katıldı. 

Başkan ŞAHİN; “Yeni Dönemde Daha Çok Çalışacağız”

İftarlar açılmadan önce vatandaşlara seslenen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, birlik beraberlik mesajı vererek konuşmasını şöyle sürdürdü, “3,5 ay önce yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerinde şahsıma vermiş olduğunuz desteğe şahsım, ailem ve Belediye Ailesi adına hepinize yürekten teşekkür ediyorum. 4. kez bu görevi bize bahşettiniz, biz de 4. kez seçilmenin sorumluluğu ile 3 dönem nasıl çok çalıştıysak, yeni dönemde bu sorumluluğu bilerek daha çok çalışacağız” dedi.  

Birlik ve beraberliğe ihtiyaç var…

7 yıldır Ramazan ayında her gün farklı bir mahalle yada köyde sokak iftarı düzenlediklerini hatırlatan Başkan Tahir Şahin, sokak iftarları ve ilk olarak geçtiğimiz yıl gerçekleştirdikleri sahur programı etkinliklerinin ilçede birlik ve beraberlik duygularını artırdığına dikkat çekerek şunları söyledi; “Sokak iftarları veya sahur, bizim birlikteliğimizi sağlıyor. Bu güzel Ramazan ayı içerisinde sevgi, hoşgörü, birlik, beraberlik, kardeşlik var. Türk insanının içindeki duyguları hepimiz birbirimize böyle akşamlarda aktarmaya çalışıyoruz. Bu birliğe, bu beraberliğe ihtiyacımız var. Türkiye Cumhuriyeti Devletini içten yada dıştan yıkmak isteyen öyle şer güçler var ki; bunlara asla pirim vermeyeceğiz. Birlik beraberliğimiz hem kardeşlik duygularını pekiştiriyor, hem de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün kurduğu Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmaya yetiyor. Bu bizim için son derece önemli. Atatürk’ün çizmiş olduğu aydınlık yolda inancımızı bırakmadan hep birlikte yürüyeceğiz. Bu birlik ve beraberlik olduğu sürece; bu vatanın her zaman, her yerde, her şekilde tek vatan olarak kalacağının altını bu yemek vesilesiyle çizmek istiyorum”

Başkan Şahin’den Sahura Davet

Ramazan ayı süresince devam eden iftar sofalarının ardından, son gece olan Arefe’ye bağlayan gece Cumhuriyet Meydanı’nda bu yıl ikincisini düzenleyecekleri sahur programına tüm hemşehrilerini davet eden Başkan Şahin; “Geçen yıl ilkini yaptığımız sahur gecesinde, ‘Yapma, yüz kişi gelmez’ dediler. İki bin kişi geldi. 100 kişi, 50 kişi gelsin ama gelsin. Küçük olmazsa büyük olmuyor. Bu anlayışla yine 26 Temmuz Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştireceğimiz sahur programına hepinizi bekliyoruz” diye konuştu.

Hemşerilerinin Ramazan ayını, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni ve 3 gün sonra yaşayacağımız Ramazan Bayramı’nı kutlayan Başkan Tahir Şahin konuşmasını “Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan” sözleriyle tamamladı.

Konuşmanın ardından okunan ezan ile vatandaşlar oruçlarını açtı. Din görevlisi tarafından okunan şükür duasıyla etkinlik son buldu.

Haber: Ali Rıza KEMER

Foto: Mehmet COŞGUN

 

 
Protokolle Bayramlaşma Bayramın 1. Günü
 
Körfez çiçek açtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın