Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
15 Ağustos 2014 Cuma - 08:41

Ailevi Akdeniz Ateşi Hastalığı Semineri Menemen'de yapılacak

Ailevi Akdeniz Ateşi Hastalığı Semineri Menemen'de yapılacak

Ailevi Akdeniz Ateşi Hastalığı Semineri Menemen de yapılacak

Ülkemizde sıklıkla görülen ve tedavi edilmediği takdirde kalp ve böbrek yetmezliğine yol açabilen Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) hastaları tarafından kurulan FMF Hastaları Topluluğu’nun düzenlediği 3. Geleneksel İzmir toplantısı 17 Ağustos Pazar günü Menemen Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek

Efemef hastalığı ve Fmf hastalığı aynı anlama gelmekle birlikte halk arasında bilinen adı ise Akdeniz Ateşi hastalığıdır. Efemef hastalığı Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerde yaşayan halklarında yani Türkiye, Ermenistan, Arabistan ve İsrail gibi ülkelerde yaşayanlarda görülmektedir.

Efemef hastalığı vücuttaki çeşitli organlarda meydana gelen iltihap şeklinde ortaya çıkmakla birlikte irsi bir rahatsızlıktır ve tam olarak bu hastalığa neyin sebep olduğu bilinmemektedir.

Efemef hastalığı belirtileri olarak en başta karın ağrısını saymak mümkündür. Karın ağrısı belirtisi dışında, göğüs ağrısı, yüksek ateş, eklem ağrısı ve eklem şişliği ya da deri döküntüleri gibi hastalık belirtileri olarak ortaya çıkmaktadır. Bu belirtiler ile birlikte gelen ataklar birkaç gün süren ve kendiliğinden düzelerek yok olan ataklar halinde olmaktadır. Ataklar düzenli aralıklarla tekrarlanmaz.

Efemef hastalığı belirtileri ile birlikte gelen bu ataklar genelde bir hafta gibi uzun süre boyunca devam etmekte ve sonra kendiliğinden yok olmaktadır ancak daha seyrek gözükmekle birlikte birkaç saatliğine ortaya çıkan ve yok olan ataklarda olabilir.

Hastalığın tanıtılması ve bilinirliğini arttırmak amacıyla daha önce Ankara ve İstanbul’da toplantı düzenleyen FMF Hastalığı Topluluğu, 3. toplantısını Menemen’de gerçekleştirecek.

17 Ağustos Pazar günü Menemen Belediyesi Kültür Merkezi’nde saat 09.00’da başlayacak toplantıda İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, İzmir İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Nil Hıdır, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve alanında uzman olan pek çok uzman konu hakkında görüşlerini bildirecek.

Haber: M. Hulusi YILMAZ

 
Yılmaz Güral Annesini Kaybetti
 
Menemen Halk Eğitim Merkezi: REKOR KIRIYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
SGK'dan mükelleflere önemli uyarı
SGK'dan mükelleflere önemli uyarı
Günaydın İzmir!
Günaydın İzmir!
Kaçak sebze ve meyveye  sıkı markaj”
Kaçak sebze ve meyveye sıkı markaj”
Fazla şeker tüketimi sindirim sistemini bozuyor
Fazla şeker tüketimi sindirim sistemini bozuyor
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın