Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
23 Nisan 2023 Pazar - 21:58

23 Nisan Töreni Coşku İle Kutlandı - Başkan Vekili Aydın Pehlivan Söz Verdi

23 Nisan Töreni Coşku İle Kutlandı - Başkan Vekili Aydın Pehlivan Söz Verdi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının yıl dönümü Menemen’de düzenlenen törenlerle coşku ile kutlandı.

Şenlikler kapsamında Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın koltuğuna Menemen Atatürk İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Gül Hande Selçuk otururken, Başkan Yardımcısı da Enes Albayrak oldu. Çocuk başkanların ilk istekleri, belediyenin çocuklar ve gençler için hazırlayacağı ‘Çocuk Köyü’ ve ‘Macera Park’ projelerinin bir an önce tamamlanması oldu.

Cumhuriyet Meydan’ında düzenlenen törene, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Fatih Oğuz, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Meclis Üyeleri, Siyasi Partilerin Başkan ve Yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Yöneticileri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürü Sibel Özer’in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasıyla devam etti. Özer”  Bir haykırış duyuldu Samsun'dan, yıl 19 Mayıs 1919 haykıran Mustafa Kemal’idi.

Anadolu biranda ayağa kalktı. Mustafa Kemal "Büyük Milletin, Büyük Meclisini kurdu 23 Nisan 1920'de" "Hâkimiyet kayıtsız ve şartsız milletindir." dedi.

Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in ilanı ile sonuçlanmıştır. Dünün çocukları yine dünde yetişkin olup büyük işler başardı. Biz de bu büyük başarıları çoğaltıp bu vatanı vatanlar içinde en büyük vatan, bu milleti milletler içinde en büyük millet yapmayı en büyük görev olarak bilmeliyiz. Bunu da başaracak olanlar bugünün çocuklarıdır.

Çocuklarımızı; tarihini bilen, ufkunu gören ve adımlarını buna göre atan bireyler olarak yetiştirmek en büyük görevimiz ve sorumluluğumuzdur.

Milli Eğitim camiası olarak, derdiniz derdimiz, sevginiz sevgimizdir. Her öğrenci canımızdır. Onları bu topraklara faydalı birer insan yapmak ise sevdamızdır. Hiç durmadan, yorulmadan ve usanmadan görev yapmak sözü m üzdür.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Yüce Milletimizin umudu, neşesi ve güvencesi sevgili çocuklar;

Dünyanın tek çocuk bayramı bugün, bu bayram atamızdan armağan, sizin bayramınız.

Sizi seven ve geleceğin çocukların hayallerinde saklı olduğunu bilen büyük Önder Atatürk, bakın sizlere ne diyor:

"Küçük hanımlar, küçük beyler!

Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız!

Memleketi asıl aydınlığa boğacak

Sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim,

Kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.

Sizlerden çok şeyler bekliyoruz."

Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü çocuklarımıza bayram olarak atfetmesi asla bir tesadüf değildir, onlara olan sevgisinin ve güveninin neticesidir. Bu aynı zamanda çocuklarımıza yüklenen büyük ve manevi bir görevdir. Çocuklarımızın bu sorumluluğu minik omuzlarında ve yüce yüreklerinde taşıyarak güzel yarınlarımızın mimarları olacağına inancımız sonsuzdur. Evlatlarımız geçmişten aldıkları güçle milletimizin yarınlarını şekillendirecektir.

Bu vesile ile sevgili çocuklarımızın ve bütün dünya çocuklarının bayramını en içten dileklerimle kutluyor, 103 yıl önce bugün evlatlarımıza bu ülkeyi ve TBMM'yi emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle yâd ediyorum. EGEMENLİK MİLLETİMİZİN, GELECEK ÇOCUKLARIMIZINDIR "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun.” şeklinde ifade etti.

Konuşmaların ardından Kubilay İlköğretim İlkokulunun coşkulu gösterileri Menemen’e renk kattı.

Menemen Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama, şiirlerin okunması, halkoyunları gösterilerinin sergilenmesinin ardından hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

“BELEDİYEMİZİN ÇOCUK KÖYÜ VE MACERA PARKI PROJELERİ 29 EKİM’E HAZIR OLACAK”

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl başkanlık koltuğunu Menemen Atatürk İlköğretim okulu 4. sınıf öğrencisi Gül Hande Selçuk’a devretti. Başkan Yardımcısı da 4. sınıf öğrencisi Enes Albayrak oldu. Pehlivan’ın, makam odasında karşıladığı öğrencilere, Atatürk İlköğretim Okulu Müdür Vekili Arzu Filhak ve sınıf öğretmeni Serap Salman eşlik etti.

Öğrencilere Başkanlık koltuğunu devreden Pehlivan, “23 Nisan 1920 tarihi, Türk Milletimiz için önemli bir dönüm noktasıdır. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, siz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve bütün dünya çocuklarına bu günü bayram olarak armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı canı gönülden kutluyorum. Bugün bizim olduğumuz bu makamlarda ileride sizler olacaksınız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında, Türkiye Cumhuriyeti’ni daha ileri taşıyacak bayrağı devralacaksınız. Şanlı ülkemizin geleceği olan sizlere güvenimiz tamdır” dedi.

Çocuk dostu bir kent kurmak isteyen çocuk başkanlar, Menemen Belediyesi’nin Ulukent’te 10 bin metrekare alana kazandıracağı Çocuk Köyü projesini ve projesi çizilen Yahşelli Macera Parkı projelerinin videolarını inceledi. İki projeye de hayran kalan çocuk başkanlar, “Projelerimizin Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayacağımız 29 Ekim tarihinde açılmasını istiyoruz” dedi.

Başkan Vekili Pehlivan da, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutlayarak, “Tüm projelerimizde önceliğimiz çocuklarımız ve gençlerimiz. Dün de bugün de yarın da bu böyle olacak. Sizler için, sizlerin geleceği için ekip arkadaşlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Renkli anların yaşandığı ziyarette, Başkan Vekili Pehlivan, günün anısına öğrencilere hediye takdim etti.

Haber Erhan Özalp

 
MENEMENLİLERE KADİR GECESİ’NDE DEV İFTAR SOFRASI
 
BİR YILDIZ KAYMIŞ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
MENEMENLİLERE KADİR GECESİ’NDE DEV İFTAR SOFRASI
MENEMENLİLERE KADİR GECESİ’NDE DEV İFTAR SOFRASI
KENT 2’NİN GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATACAĞIZ
KENT 2’NİN GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATACAĞIZ
SEYREK’TE GÖNÜLLER BİR OLDU
SEYREK’TE GÖNÜLLER BİR OLDU
PEHLİVAN’DAN KOYUNDERE’YE PAZAR YERİ, TAZİYE EVİ VE YOL MÜJDESİ
PEHLİVAN’DAN KOYUNDERE’YE PAZAR YERİ, TAZİYE EVİ VE YOL MÜJDESİ
GÖNÜL SOFRASI TÜRKELLİ’DE KURULDU
GÖNÜL SOFRASI TÜRKELLİ’DE KURULDU
FOÇA MASTERLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYOR
FOÇA MASTERLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYOR
GÖNÜL SOFRASI EMİRALEM’DE KURULDU
GÖNÜL SOFRASI EMİRALEM’DE KURULDU
İZMİR MİDİLLİ SEFERLERİ 2 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR
İZMİR MİDİLLİ SEFERLERİ 2 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR
YENİ PROJELER CHALLENGE İZMİR İLE ORTAYA ÇIKACAK
YENİ PROJELER CHALLENGE İZMİR İLE ORTAYA ÇIKACAK
MENEMEN BELEDİYESİ AŞEVİ’NDEN HER GÜN 10 BİN SICAK YEMEK
MENEMEN BELEDİYESİ AŞEVİ’NDEN HER GÜN 10 BİN SICAK YEMEK
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın