Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
15 Temmuz 2023 Cumartesi - 12:57

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Menemen Yıldıztepe Şehitliği’nde tören düzenlendi. 7 yıl önce yapılan hain darbe girişiminde şehit düşen 251 vatandaşımızın anıldığı törende konuşan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “15 Temmuz; milli iradenin yeniden doğduğu, vatan aşkı ve istikbal mücadelemizin yeniden şahlandığı bir milattır” dedi.

Menemen’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen törende, 7 yıl önce yapılan hain darbe girişiminde hayatlarını kaybedenler unutulmadı. Menemen Yıldıztepe Şehitliği’nde düzenlenen törene; Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Garnizon Komutanı Vekili Topçu Yarbay Serkan Çangal, Menemen Belediye Başkanı Vekili Aydın Pehlivan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kaçar, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, şehit yakınları, gaziler, siyasi partilerin başkanları, sivil toplum kuruluşları ve odaların temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda Menemen halkı katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Menemen Belediye Başkanı Vekili Aydın Pehlivan,  “Bugün 15 Temmuz hain darba girişiminin halkın iradesi ile yenilgiye uğratılışının 7. Yılın dönümünü hep birlikte idrak ediyoruz. 15 Temmuz 2016 tarihinde kapkara bir gece yaşandı. Dış güçlerinde desteğiyle yıllar içerisinde dinimizi de istismar ederek devletimizin içine sızan silahlı örgüt elemanları bir kalkışma cüretinde bulundular. Ancak başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu milletimizin cesareti iradesi vatan sevgisi sayesinde bu kalkışma bertaraf edildi. O gece darbecilere karşı sokaklara çıkan milyonlarca vatandaşımıza hepimiz minnettarız. 15 Temmuz Türk Milletinin demokrasiye özgürlüklerine inancına bağlılığının bir nişanesi gibidir. Bu yüzden daha önce olduğu gibi Cumhuriyetimizin 100. Yılında da gelecek yüzyıllarda da bu anlamı günü sadece anmakla kalmayıp Demokrasimizi daha da güçlendirmek adına birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için anmaya anımsatmaya anlatmaya devam edeceğiz. Allahın izniyle Türkiye aşkıyla bu vatana hep beraber sahip çıktık. Sahip çıkmaya devam edeceğiz. Rabbim bizlere bir daha 15 Temmuz gecesini yaşatmasın. Bu vesile ile milletimizin ve Menemenli hemşerilerimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor. Bu uğurda canlarını feda eden Demokrasi Şehitlerimizi saygı minnet ve rahmetle anıyorum. Gazilerimize de sağlıklı mutlu uzun ömürler diliyorum. Her zaman yanlarında olduk olmaya da devam edeceğimi bir kez daha belirtmek istiyorum. İyi ki varlar iyi ki varsınız. Hepimizi sevgi saygı muhabbetle selamlıyorum” “ifadelerini kullandı.

YILMAZ: DURUN BU CADDE ÇIKMAZ SOKAK

Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz ise, Bugün 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün 7. yılındayız. Bize bu alçaklığı yapanları lanetle anmak ve daha önemlisi canlarını hiçe sayan, ülkesi ve ülküsü uğruna nazlı bayrağımız aşkına çıplak elleriyle korunaksız bedenleriyle yüreklerinde var olan tarifsiz cesaretle, imanla, inançla vatanına ihanet edenlerin topuna tankına karşı duran, adeta kollarını iki yana bir makas gibi açarak “durun bu cadde çıkmaz sokak, size buradan çıkış yok” ihtarını, itirazını eden 251 aziz canımızı anmak üzere bugün buradayız. Çanakkale’de, Kocatepe’de Dumlupınar’da şehit olan ecdadı gibi bedenleri toprakta ruhları gönül fezasında olanları anmak için şüphesiz bugün bir aradayız. Tarihin şanlı sayfalarına alemler var oldukça isimleri altın harflerle yazılı olanları anmak için bugün buradayız. Bu toprağı; uğrunda kanlarını dökerek vatan yapan ve bu toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duran yüreği halis, bileği demir ömerleri anmak için bugün buradayız. Tutuşup kül olan ocaklarından, şahlanıp köpüren ırmaklarından Sultan Fatih’in İstanbul’unda o köprüye adını verenleri anmak için bugün buradayız. İleri atılıp sellercesine bir 15 Temmuz akşamı Allah şahit ki göğsünden vurulup tam ercesine cennetten cennete peygamber kevserini kananları anmak için buradayız. Hiç şüphesiz bize kalan bu aziz hatıradan bir kuru ifade değil, bin yıllık Türk yurdunu korumak, kollamak ve bugün andığımız aziz şehitlerimize yakışır, uğrunda yaşamaya değer hayatın ne idüğünü, nasılını yedi düvele gösterebilme azim ve kararlılığında olduğumuzu bildirmek için bugün buradayız. Dünyada söz sahibi olma ülküsünde büyük atılımlar yapan devletimizi ülkemizi daha muhasır seviyeye ulaştırma şiyarı hiç şüphesiz hepimizin görevidir. Şehitlerimize yapacağımız en büyük anma anlayışını taçlandıracak ve hainlerin cesaretini kıracak olan bu kararlılıkta olmaktır.15 Temmuz adeta bir potada eriyen çelik misali devlet ve millet kaynaşmasının tarihimizde ne ilk ne de son olmadığını bir kez daha dosta düşmana ilan etmiştir. Yüzyıl sonra aziz milletimiz kendisine yoklama çekenlere bir daha umuyoruz ki cesaret edemeyecekleri bir büyük dersi üstün ferasetiyle göstermiştir. Vatan hainlerine canı pahasına geçit vermeyen aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere; milli mücadelemizin tüm kahramanlarını 15 Temmuz’da bu kutsal vatan için canını veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.

Törende, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu. Ardından şehit kabirlerine karanfiller bırakıldı. Anma etkinleri kapsamında Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda, Mahkeme Cami ve Taş Cami’nde lokma döküldü. Menemen İlçe Müftüsü Mehmet Seven, şehitlerin ruhuna dua okudu.

Haber: Erhan Özalp

 
PEHLİVAN’DAN 15 TEMMUZ MESAJI
 
MENEMEN ULUSLARARASI ÇÖMLEK FESTİVALİ’NDE TEMA ‘AFET VE ENGELLİLİK’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
PEHLİVAN’DAN 15 TEMMUZ MESAJI
PEHLİVAN’DAN 15 TEMMUZ MESAJI
PEHLİVAN: SREBRENİTSA HEPİMİZİN ACISI
PEHLİVAN: SREBRENİTSA HEPİMİZİN ACISI
AYDIN PEHLİVAN’DAN MENEMEN İÇİN BİR İLK DAHA
AYDIN PEHLİVAN’DAN MENEMEN İÇİN BİR İLK DAHA
TARİHİ ÇARŞI, KÜLLERİNDEN DOĞACAK
TARİHİ ÇARŞI, KÜLLERİNDEN DOĞACAK
Menemen Ticaret Odası'ndan 2'nci serbest bölge açıklaması
Menemen Ticaret Odası'ndan 2'nci serbest bölge açıklaması
ŞEHİT KAYMAKAM KEMAL BEY TÖRENLE ANILDI
ŞEHİT KAYMAKAM KEMAL BEY TÖRENLE ANILDI
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
MENEMEN’DE ÜCRETSİZ KÜLTÜR SANAT KURSLARI BAŞLIYOR
MENEMEN’DE ÜCRETSİZ KÜLTÜR SANAT KURSLARI BAŞLIYOR
USUMU’DAN KONSERLERE DAVET
USUMU’DAN KONSERLERE DAVET
FARKINDALIK TURU YOĞUN KATILIM İLE TAMAMLANDI
FARKINDALIK TURU YOĞUN KATILIM İLE TAMAMLANDI
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın